Egy millió aláírás a bérunióért

2017. augusztus 29. 07:50 | Papp Ádám Sándor

Békéscsabán és Békés megye 1-es számú választókörzetében megkezdte a Jobbik az aláírások gyűjtését, az európai bérunió támogatásával kapcsolatban.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik önkormányzati képviselője, Kocziha Tünde kezdeményezte, hogy a közgyűlés fogadjon el elvi támogató nyilatkozatot az úgynevezett bérunióval kapcsolatban.

A kezdeményezés célja, hogy az Európai Unióban foglalkozzanak azzal, hogy Kelet- és Közép Európában a bérek felzárkózzanak a kontinens nyugati részén lévő bérekhez.

Kocziha Tünde ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az árunió már megvalósult, hiszen azok már Nyugat-európaiak, ezért itt az ideje, hogy a béreket is egységes szintre emeljék.

 

 

– A Jobbik az Európai Bizottsághoz fordult, nyolc ország képviselőinek összefogásával. A bérunió legfontosabb célja, hogy az Európai Unióban az egyenlő bérek elérése mellett, mindenki a saját lakóhelyén, a saját országában tudjon boldogulni. Egymillió aláírást kell gyűjtenünk az elkövetkezendő egy évben ahhoz, hogy elérjük a célunkat - emelte ki.

 

FEL