Egy hétvége jazz a Csabai Nyárban – videóval

Ezen a hétvégén, a kétnapos Big Band Találkozóval folytatódott a Csabai Nyár programsorozat. A  koncerteket rendhagyó módon nemcsak esténként élvezhettek az érdeklődök, de szombat délelőtt, a Szent István téren is.

A Csabai Nyár során arra törekedett egyrészt a békéscsabai Jókai Színház is, másrészt pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ, hogy egész nyáron, folyamatosan legyenek olyan kulturális események, amelyekre szívesen jönnek el a békéscsabaiak, illetve a város vendégei. Most már július közepétől a stafétabotot a Csabagyöngye vette át. Ez azt jelenti, hogy augusztus 20-ig minden nap van valamilyen programtájékoztatott a programsorozatról Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese, .

 

 

A Budapesti Big Band Találkozó ezüst diplomás helyezettje, a Csaba Big Band is részt vett a hétvégi találkozón.

Ez a zenekar négy és fél éve alakult  és főleg békéscsabai amatőr zenészekből áll. Van közöttük egy-két tanár is azért, a korosztály tizenhét év felett van. Jazz rajongók vagyunk valamennyienmesélte a Csaba Big Band alapítója, Illyés Miklós.

Fiatalabb és idősebb korosztály is kilátogatott a szombati koncertre, akik a jazz zene szeretete miatt a barátaikkal és családtagjaikkal érkeztek a Csabagyöngye vízi színpadára.

Láttam a városban kitéve a hirdetőtáblákat. A két barátommal és édesanyámmal érkeztünk a koncertre –  mondta el az egyik zenekedvelő, Novák Győző.

A programsorozat utolsó hete a ZENIT lesz, fellép majd a Margaret Island és Charlie is. A nyári programsorozatot a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar koncertje zárja.

Megosztás:

Címke: , ,