Egy gyulai is bekerült az ország 10 legjobb cukrászdája közé

2018. március 16. 11:54 | behir.hu
A Százéves a top 10 magyar és a top 10 vidéki cukrászda listáján is szerepel.

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz, Magyarország egyik legnívósabb gasztronómiai kalauza idén nemcsak az éttermeket, hanem a cukrászdákat is értékelte. A fődíjat a Mihályi László cukrász által vezetett Mihályi Patisserie kapta, és a gyulai Százéves cukrászda is a legjobbak közé került. 

A 1840-ben alapított cukrászda üzemeltetőjét, Balogh Lászlót kérdezte a Gyulai Hírlap arról, vajon mennyire érte meglepetésként őket a nem mindennapi eredmény híre.

– A Kézműves cukrászattal 2004 óta üzemeltetjük a patinás Százéves cukrászdát, ami számunkra nemcsak fontos presztízskérdés, de szakmai kihívás is, hiszen ebbe a cukrászdába egész más elvárásokkal térnek be a vendégek, mint a modernebb belső terekkel rendelkező Kézművesbe – részletezte Balogh László, majd hozzátette: a Százévesben elsősorban a hagyománytisztelet és a békebeli magyar receptek kerülnek a középpontba.
 
– A vendégek összetétele főleg a Gyulára látogató turistákból áll, de nagyon sok helyi törzsvendégünk is van a Százévesben. Csendes randevúhelyszínként is funkcionálhat, de hosszú beszélgetések, tárgyalások színtere is lehet a biedermeier bútorokkal berendezett szalonok egyike. Csoportokat is fogadunk előzetes bejelentkezéssel, ezért felszolgálóink felkészültek a Százéves múltjából, a múzeumról is szívesen beszélnek a vendégeknek, még a munkaruháik is korhűek – mondta. 
 
Kiderült: a gyulai vállalkozás a helyi önkormányzattal karöltve ápolja a cukrászda belső tereit és külső homlokzatát, amely több nagy felújításon is átesett már. Legutóbb a bútorokat restaurálták, hiszen az idő vasfoga ezeket sem kíméli.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Kézműves cukrászdában készülő speciálisan a Százévesre szabott sütemény- és fagylaltválaszték kapható itt, és természetesen az elmaradhatatlan Cadeau kézműves bonbonok és minőségi kávé, szálas tea.
 
– Örömmel fogadtuk a hírt egyik kollégánktól, aki részt vett februárban a Dining Guide vacsoráján, hogy ők is és mi is bekerültünk a legjobb cukrászdák körébe. A DG most először minősített cukrászdákat és százból hatvanötöt tartottak arra méltónak, hogy a Legjobb Magyar Cukrászda címet megszerezze. A Százéves kétszer is tarolt, mert a top 10 magyar és a top 10 vidéki cukrászda listáján is szerepel – részletezte Balogh László.
 
– A jó híreknek még nincs vége, mert a Cadeau Bonbon Manufaktúra is helyet kapott a 65 legjobb között, így a csokoládéink is újabb elismeréssel gazdagodtak. Meg kell jegyezzük, hogy a Százéves sikerét nem lehet teljesen külön kezelni a Kézművesétől, hiszen a Százéves neve az elmúlt 14 évben összefonódott a Kézművesével, mivel teljes választéka onnan származik. Az nem lett volna fair, ha mindkettőt díjazzák, hiszen egy cégről van szó, így mi mindkettő sikerének éljük meg ezt az elismerést – árulta el.
 
forrás: gyulaihirlap.hu

További programok »

FEL