Egy csipetnyi India érkezett Békéscsabára

A jóga világnapja alkalmából Nemzetközi Jóga Napot és Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivált rendeztek Békéscsabán, szombaton a Csaba Center aulájában. Országszerte 20 további helyszínen népszerűsítették a keleti kultúrát ezen a napon.

Az esemény a békési megyeszékhelyen India nagykövetsége, a polgármesteri hivatal és az Ízisz Jóga Stúdió szervezésében valósulhatott meg. A program Amrendra Kumar Jha, India Nagykövetségének hivatali képviselőjének beszédjével kezdődött, aki azt mondta: lehetőségeket kerestek arra, hogyan tudnák népszerűbbé tenni a Gangesz-Duna kulturális fesztivált, illetve a jóga világnapot.

– A kultúránknak szerves része a jóga, amely már 5 évezredes múltra tekint vissza. Most negyedik alkalommal van nemzetközi jóga világnap és szeretnénk a korábbinál is szélesebb körben ismertté tenni az ágazatot. Sok törekvés van a világon, így Magyarországon is a jóga népszerűsítésére: sok jógaiskola, jógastúdió nyílik, lényegében a magyarok is támogatják az indiai kultúrát azzal, hogy jógát gyakorolnak – fogalmazott a képviselő.

A beszédet követően a közönség betekintést nyerhetett egy indiai különlegességbe, a Bharatnatyam táncművészetbe és annak zenei aláfestésébe. Továbbá a kora esti órákban a jelenlévők leteríthették saját jógaszőnyegüket és szakemberek segítségével együtt gyakorolhatták a feladatokat, technikákat.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,