Egészségügyi szűrőkamion érkezett Békéscsabára

2019. április 29. 15:17 | Szabó Rita

Egészségügyi szűrőkamion érkezett Békéscsabára hétfőn délelőtt.

A Gördülő egészségügy elnevezésű országos kezdeményezés Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, melynek célja, hogy javítson a lakosság kedvezőtlen egészségügyi állapotán. A 10 éve működő program felhívja a lakosság figyelmét arra is, hogy az időben felfedezett betegség sok esetben gyógyítható, a szűrővizsgálat pedig életet menthet.

Az általános állapotfelmérés mellett életmóddal és egészségtudatossággal kapcsolatos kérdőívet is kitölthettek az érdeklődők. A kérdőívek feldolgozása után a szűrőprogram szakemberei részletesebb képet kapnak a lakosság egészségi állapotáról, így célirányosan tökéletesíthetik a szűrővizsgálatokat és a prevenciós programot. A kezdeményezés már több, mint 1600 helyszínen közel 7 millió ingyenes és átfogó vizsgálattal térképezte fel 500 ezer ember egészségügyi állapotát.

További programok »

Életmód

Maradnak a 30 fok körüli maximumok

Maradnak a 30 Celsius-fok körüli maximumok. Sok lesz a napsütés, de többször lehetnek záporok, erős, viharos széllel kísért zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
2020. augusztus 9. 17:46
FEL