EDDA - ezer fokon égő rocklegenda az irodalmi est színpadán

2017. december 7. 16:22 | Horváth Szabolcs

Az Edda Művek frontemberét, Pataky Attilát látta vendégül a Szeretlek Békéscsaba Egyesület a legutóbbi Békéscsabai Irodalmi Esteken. Az énekes tavaly jelentette meg az ikonikus magyar rockzenekar 40 éves múltját felölelő kötetét. Többek között erről és az irodalom szeretetéről is szó esett ezen az estén.

Az Edda és Pataky Attila munkássága nem először volt témája a Békéscsabai Irodalmi Esteknek. Három évvel ezelőtt a Bor, szex, rock and roll című könyvet mutatta be Frankó Attila, az irodalmi est ötletgazdája, főszervezője, akkor is színészek olvastak részleteket a könyvből.

– Én nagyon sokat köszönhetek az Eddának, Pataky Attila művészetének, és ezzel nagyon sok, velem egy idős vagy akár fiatalabb rajongó is így van. Ők tényleg korszakalkotóak voltak és mertek fontos dolgokról írni, beszélni, énekelni. A 80-as évek végén társadalom- vagy éppen politikai kritikákat is megfogalmaztak – nyilatkozta Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke.

– Imádom a könyvet, az irodalmat nagyon szeretem, és meggyőződésem, hogy bár a versírás magányos dolog, amikor ezt megzenésítjük, a zenével együtt átölelik egymást, és csónak lesz a lelkek között –  mondta Pataky Attila.

Az est végén meglepetés várta az érdeklődőket, Pataky Attila és Alapi István – gitáros, dalszerző – az Edda Művek ikonikus dalaival búcsúzott a békéscsabai közönségtől.

További programok »

FEL