Dr. Szigeti Béla: Mozgalmas időszak elé nézünk

2020. január 18. 14:22 | Mikóczy Erika

Dr. Szigeti Béla közgazdász, jogász, a Hajrá Békéscsaba színeiben jutott a csabai képviselő-testületbe. Mintegy harminc éve a pénzügyi szférában tevékenykedik, dolgozott a Magyar Nemzeti Banknál, az IBUSZ Banknál, az Inter-Európa Banknál, majd az FHB Bank békéscsabai fiókját vezette. 2015 óta saját vállalkozásban gazdasági és üzletviteli tanácsadással foglalkozik. Felesége a Szent-Györgyi Albert szakgimnázium testnevelő-tanára, gyermekeik 27, 23 és 18 évesek.

– Mi motiválta arra, hogy elinduljon az önkormányzati választáson?  

– Szarvas Péter úr és stábja kerestek meg azzal, hogy csatlakozzak a Hajrá Békéscsaba csapatához. Úgy gondoltam – és a családi kupaktanács is megerősített abban –, hogy ez egy óriási megtiszteltetés, amit el kell vállalni. Ezután megkérdeztem a barátaimat, ismerőseimet, és közösen eldöntöttük, hogy belevágunk. A „hátországomnak” rengeteget köszönhetek, nélkülük nem sikerült volna.

– Ön lett az ötös számú választókerület egyéni képviselője. Mi tűnik a legfontosabb feladatnak a körzetben?  

– Úgy láttam, az itt élők szempontjából a helyi választásnak az volt az egyik legfontosabb tétje: sikerül-e egy olyan tiszta, élhető várost megvalósítani, ami mindenkinek a természetes elvárása. Fontosak a nagy fejlesztések, de a megkeresések alapvetően nem erről szólnak, hanem például a falevelek elszállításával, a szemétszállítással, a játszóterek állapotával kapcsolatosak. Akik erre nyitottak, hamar megtaláltak a kéréseikkel, és van egy zárt facebook csoportunk is, a Békéscsaba 5. számú választókerülettel kapcsolatos ötletek, problémák ahol szintén több olyan felvetést kapok, ami a tisztaságra, rendezettségre vonatkozik. Minden bejelentéssel foglalkozom, és igyekszem gondosan eljárni azokban az ügyekben, amelyekkel hozzám fordulnak. Örömmel tölt el, hogy aktívak az itt élők.

– Emellett az ifjúsági és sportbizottság elnöke, valamint tagja a pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottságnak is. 

– A pénzügyi bizottság tagjaként elsősorban azt a tapasztalatot igyekszem hasznosítani, amit az elmúlt három évtizedben a banki szférában szereztem, de itt rálátásom van azokra a fejlesztésekre is, amelyek a város életére hatással vannak. A sport pedig az örök hobbim, fiatalabb koromban fociztam, azóta talán a város összes edzőtermében megfordultam már. Mostanában leginkább úszom és kerékpározom – egyébként a családunk minden tagja sportol. Ahhoz, hogy képben legyek a területet illetően, a sportosztállyal átbeszéltük a városi ügyeket. Itt idén kiemelt feladat lesz a sportkoncepció megújítása, le kell fektetnünk azokat az alapelveket, amelyek mentén a következő években jól működhet a sportélet. Mindent összevetve: egy nagyon mozgalmas időszak elé nézünk, komoly fejlesztések várhatók a sport terén, ráadásul a nyáron olimpia is lesz, bízunk benne, hogy most is több csabai olimpikonnal.

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL