Dr. Márki-Zay Péter: Az Orbán-rendszer utáni Magyarországot építjük

2019. március 10. 08:45 | behir

Lakossági fórumot tartott Dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke március 9-én Békéscsabán, a VOKE Vasutas Művelődési Házban. 

A mozgalom azért jött létre, hogy a tavalyi április 8-ai választási kudarc után segítsék az ellenzéki pártokat, a párt nélkülieket, a kiábrándult fideszeseket és hogy összefogja a teljes ellenzéket - fogalmazott a hódmezővásárhelyi városvezető. Dr. Márki-Zay Péter elmondta: a Mindenki Magyarországa Mozgalom célja, hogy egy európai demokratikus jogállamot építésen ki, eltörölve ezzel a korrupció és megfélemlítés korszakát. Az elnök hozzátette: már az Orbán-rendszer utáni Magyarországot építésén dolgoznak.

Dr. Márki-Zay Péter a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nem szeretné, ha a Fidesz visszacsábítaná Szarvas Pétert Békéscsaba polgármesterét. Éppen ezért azt szorgalmazza, hogy az ellenzék egységesen támogassa a békéscsabai városvezetőt, hiszen mint mondta: tudja milyen független polgármesterként nap, mint nap megélni a nehéz helyzeteket.

– Békéscsabán is nagyon fontos, hogy ez az összefogás megvalósult. Az ellenzéki pártok együttműködnek, az itt élők abban a nagyon szerencsés helyzetben vannak, hogy van egy ellenzéki polgármester, aki ráadásul hozzám hasonlóan egy kiábrándult fideszes, jobboldali keresztény politikus. Mi nagyon szurkolunk azért, hogy Szarvas Péter mögött létrejöjjön egy ellenzéki egység - fogalmazott a mozgalom elnöke.

 

További programok »

Itthon

A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.
19:14
FEL