Dr. Deli László és Sándor Pálné emlékére avattak táblát a megyei kórházban

2022. április 14. 16:50 | Erdei-Kovács Zsolt

A Békés Megyei Központi Kórház kardiológiai osztályán avattak fel csütörtökön délután két márványtáblát. Az egyiket dr. Deli László korábbi osztályvezető főorvos, a másikat pedig Sándor Pálné, vagyis Eliz főnővér emlékének szentelték.

A megemlékezésen dr. Kovács József, a gyulai kórház korábbi igazgatója is tiszteletét tette, aki könnyekig meghatódva emlékezett arra az ötven évvel ezelőtti pillanatra, amikor először lépte át az intézmény bejáratának küszöbét. Munkája kezdetén a II. számú belgyógyászati osztálynak dr. Deli László volt az osztályvezető főorvosa, a főnővére pedig Sándor Pálné, akit mindenki csak Eliz nővérként ismert – idézte fel a képviselő, kiemelve: ők évtizedeken át dolgoztak együtt és nagyon nagy tisztelet övezte a munkájukat.

Dr. Márk László az osztály vezető főorvosa azt húzta alá, hogy dr. Deli László és Sándor Pálné volt ennek az osztálynak az alapító főorvosa és főnővére. Ők voltak az elsők, akik a nagy belgyógyászati osztályról leváló II. számú belgyógyászati osztálynak a főorvosa és főnővére voltak. Kitért arra is, hogy Deli László a Békés megyei kardiológia atyjának tekinthető.

Márk László főorvos azt is bejelentette, hogy május 1-ig tölti be az osztályvezető főorvosi pozíciót, mivel nyugállományba vonul. Mint ismertette, az itt eltöltött négy év és négy hónap alatt a legnagyobb feladatot a létszám feltöltése jelentette. Jelenleg öt rezidensre lenne szükség a meglévő három mellett. Az osztály vezetését dr. Thury Attila veszi át.

A megyei kórház főigazgató főorvosa, dr. Becsey László arról beszélt, hogy mennyire meghatározó a hagyományok tisztelete, őrzése. Mint mondta, ő még csak 35 éve dolgozik itt, de számára is egyértelmű, hogy az említett személyek, a korábbi főorvos és a korábbi főnővér munkássága, hivatástudata példaként állítható a maiak elé.

További programok »

FEL