Down-szindróma világnap a koronavírus idején

2020. március 21. 19:28 | behir.hu

Ezekben a napokban, ahol az emberek többsége a négy fal között él, és az interneten, televízión keresztül figyeli a híreket, lassan kezdenek megcsömörleni a mindennapi rosszal. A Nem Adom Fel Alapítvány célja az volt, hogy ideje valami mást, valami pozitívat belecsempészni ezekbe a napokba.

Március 21-e a Down-szindróma világnapja. Ezen a napon ők kerülnek a középpontba, akik annak ellenére, hogy egy bizonyos hátránnyal élik mindennapjaikat, emellett teljes életet élnek, sportolnak, dolgoznak, szerelmesek.
Felelősen viselkednek a mostani helyzetben is, mint Szalay Anna Lilla, aki nem mozdul ki otthonról, mégis szeretné felhívni a figyelmet sorstársaira. A karantén idején nem feltétlenül a szomorúságra, bosszankodásra kell összpontosítanunk, hanem azokra a dolgokra, amelyek szimplán csak jót tesznek a léleknek.

Szalay Anna Lilla ennek alkalmából két figyelemfelhívó akciót is indított. Idén a koronavírus felé irányul mindenki figyelme, így nincs sem nyilvános esemény, se flashmob, se konferencia a Down-szindrómásokért ez alkalomból. A fiatal hölgy egy magyar-angol nyelvű videóval készült.

A következő napokban bárki megmutathatja, hogy gondol Down-szindrómás társaira. A felhívás szerint nem kell mást tenni, mint felemás zoknit húzni, ezúttal azonban nem a lábakra, hanem a kezekre! A fotó elkészítése után bárki megoszthatja a fotót az eseményben és a saját oldalán az alábbi hashtegekkel! #downvilágnapotthon #felelősvagyok #felemászokni.

Az alapítvány arra kér mindenkit, hogy segítsen abban, hogy felhívás minél több emberhez eljuthasson! Tanuljunk meg egymásra figyelni jobban!

 

További programok »

FEL