Dobtak, tapostak és úsztak - felmérték az utánpótlás vízilabdázókat

2018. augusztus 16. 16:55 | Szendi Rita

A Magyar Vízilabda Szövetség Párizs 2024 Országos Utánpótlás Felmérő Programjának feladatait hajtották végre a csabai pólósok szerdán. Országszerte összesen közel tízezer gyerek teljesíti augusztus 13-tól 16-áig a szakemberek által összeállított gyakorlatokat.

A felmérést évente kétszer végzik el, először januárban, majd augusztusban. A kezdeményezés célja, hogy már fiatal korban felmérjék a vízlabdások teljesítményét, és így átfogó képet kapjanak a szakemberek az utánpótlásról.

A program a klubok vezetőinek és edzőinek is fontos, hiszen láthatják, hogy országos viszonylatban hol tart a csapatuk, és mi az, amiben fejlődniük kell – tájékoztatott Szilágyi Kristóf, a csabaiak vezetőedzője. A gyakorlatokat azonosak, melyeket egységes szempontok alapján értékelnek mindenhol.

– Hat feladatból álló, főleg kondicionális és állóképességi feladatsorokat, illetve gyorsasági, távolba-dobási feladatokat, tehát az alapvető vízilabdás képességeket felmérő, átfogó programcsomagot kell a 12-19 éveseknek végrehajtaniuk – fogalmazott a Swietelsky-Békéscsaba vezetőedzője, Szilágyi Kristóf.

További programok »

FEL