DK: nehéz költségvetési helyzetben van a város

Költségvetési hiány, Csaba Ügyeleti Kft. – erről a két témáról beszélt a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció képviselője. Kaposi László arról beszélt, hogy már 2017-ben is költségvetési hiánnyal küzdött a város, a politikus szerint pedig 2018-ban a probléma tovább fokozódhat.

“Közel 544 millió forintos hiánnyal küzd a város, köszönhető ez a 2017-ben vállalt kötelező és önként feladatoknak” – fogalmazott Kaposi László. A DK képviselője szerint kevesebb sport és kulturális feladatot kellene vállalnia a városnak, úgy gondolja ugyanis, hogy ezek nem számítanak létszükségletnek.

– Közelebb jutottunk ahhoz a tényhez, hogy több száz milliós hiánnyal küszködik Békéscsaba városa ez 2017-ről eszerint az olvasat szerint 544 millió forint hiány jelentkezett, illetve fedezetszükséglet – fejtette ki Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselője, Kaposi László.

A képviselő véleménye szerint a kötelezően vállalt feladatokhoz nem kellene hozzányúlnia a közgyűlésnek. Fontosnak tartja, hogy minden szociális támogatás megmaradjon azok számára, akik erre rászorulnak. A sajtótájékoztatón szó esett a Csaba Ügyelti Kft. önkormányzati kézbe kerüléséről is. Kaposi László úgy fogalmazott: nem ért egyet azzal, hogy a céggel együtt az igazgatót is átvették, hiszen a kft. ügyvezetőének továbbra is Dr. Sonkoly Ivánt választották meg.

– Ez egy kényszer megoldás volt, úgy gondolom, bár én ezt nem helyeseltem, nem is szavaztam meg akkoriban ez a Csaba Ügyeleti Kft. Gyakorlatilag ki merem jelenteni, csődöt mondott Dr. Sonkoly Iván akkori jelentése alapján ezt szűrtem le – fogalmazott az önkormányzati képviselő.

A képviselő hozzátette: az elsődleges cél most az, hogy stabilizálják a cég helyzetét.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,