DK: a Városgazdálkodási Kft. 23 millió forintos veszteséget termelt

2019. május 20. 18:23 | Kovács Andrea

A Keleti kertekben lévő Tücsök utcában a lakosság beleegyezése nélkül kezdték el a beruházást, a Városgazdálkodási kft. 23 millió forintos hiányát pedig az önkormányzatnak kell pótolnia. Ezt a két témát emelte ki Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője a békéscsabai közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján.

 

 

Kaposi László kezdésként a Keleti kertekben található Tücsök utca átminősítésére tért ki. Ismertetése szerint az utcában 8 telket érintő  ipari területet hoznának létre a vállalkozók. Egy ezzel kapcsolatos lakossági fórumon kiderült, hogy néhány vállalkozó egy félreértés miatt olyan beruházásba kezdett, melyek ezen a területen az érvényben lévő építési szabályozás miatt nem valósíthatóak meg. Az érintett lakóövezetben élők körében nagy felháborodást keltett, hogy előzetes megkérdezésük nélkül elindultak a beruházások, melyek létrejötte megváltoztatja a környezetüket és zavarhatja a nyugalmukat - jegyezte meg a képviselő. Kaposi László hozzátette: a lakók és a vállalkozók közti viszony közben elmérgesedett, így a fórumon azt tapasztalta, hogy a felek között a kompromisszumos megoldás pillanatnyilag esélytelen. A testület a lakosság véleményét figyelembe véve az átminősítést nem hagyta jóvá.

A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. közszolgáltatási beszámolója tényszerű, megbízható képet ad a cég a vagyoni és pénzügyi helyzetéről és pontosan feltárja a cég működésének eredményeit és hiányosságait, amelyet könyvvizsgálói jelentés is alátámasztott – tájékoztatott a DK önkormányzati képviselője. Kaposi László hozzátette: a kft. nem tudta tejesíteni azt az eredményt, amelyet elvártak volna tőle. A beszámolóból kiderült, hogy a  feladatok egyre szaporodnak, a cég munkaerő hiánnyal küzd, a pénzügyi mérlegük pedig 23 millió forintos veszteséget mutatott.  Ezt a kiesést az önkormányzatnak kell pótolnia. Kaposi László véleménye szerint annak érdekében, hogy a Városgazdálkodási Kft. ütőképes céggé váljon, tudatosabb tervezésre, munkaerőpótlásra, valamint sürgős ár és bérrendezésre van szükség.

További programok »

FEL