DK: Az önként vállalt feladatok csökkentéséből új utak épülhetnének Békéscsabán

2019. február 25. 17:29 | Kovács Andrea

Új utak és járdák építésére a 2019-es költségvetésben sincs fedezet, annak ellenére, hogy az önkormányzat újabb 390 millió forintos hitelfelvételről döntött. A hűtőház beruházásban pedig még mindig nem történt előrelépés. Ezekről a témákról beszélt Békéscsaba februári közgyűlését értékelő sajtótájékoztatóján Kaposi László, a Demokratikus Koalíció képviselője.

 

 

Kaposi László szerint a költségvetés évről-évre visszatérő problémája, hogy a város nem akarja lecsökkenteni az önként vállalt feladatokra fordított keretet. Ebből adódóan a 2019-es költségvetésben is 250 millió forintnyi olyan kiadás van, amelyet inkább új út és új járda építésekre kellene fordítani. Békéscsabán még mindig több mint 60 olyan út van, ahol nincs szilárd útburkolat, a járdák pedig sok helyen járhatatlanok.  Sajnos az látszik, hogy ezekre a 390 millió hitelfelvétel ellenére sem jut pénz – hangsúlyozta a DK képviselője.

Kaposi László azt is problémásnak tartja, hogy a Modern Városok Programban foglalt és a kormány által támogatott hűtőház építéséről, újraindításáról eddig nem történt érdemi intézkedés. Pedig ez a városban munkahelyek létrehozását jelentené, és a térségben is számos termelőnek és beszállítónak lenne komoly lehetőség.

A DK képviselőjének értesülései szerint lehet, hogy ez a beruházás nem is Békéscsabán fog megvalósulni. Kaposi László hozzátette: mindenféleképpen szeretné kideríteni mi lesz a hűtőház beruházásának a sorsa, mert az más fejlesztésekkel szemben valóban növelhetné a város adóbevételi összegét.

 

További programok »

FEL