Divatbemutatót rendeztek a szegyások a Munkácsy Emlékházban

2024. június 22. 20:15 | Fajó Attila

Újabb divatbemutatót rendeztek a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium művészeti tagozatos diákjai a Munkácsy Emlékház udvarán. Az esemény a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz kapcsolódó kísérőprogram volt.

Az iskolában divattervező szakon tanuló diákok 5 év alatt sajátítják el a divattervezés, stílusalakítás, divattörténet, varrás-modellezés tudományt. Van, aki modellként, van aki öltöztetőként járult hozzá a program sikeréhez, de a közös, kreatív gondolat és művészi szabadság volt a megálmodott ruhakölteményekben. 

Hőgye Zita, a Szegya divatszakos oktatója úgy fogalmazott, a diákok által megtartott divatbemutató immár hagyományos rendezvény. A mintegy 20 résztvevő diák pedig magabiztosságot, tapasztalatot és egyedi ismereteket szerezhetett a fasion-show során.

A divatszakos tanulók az iskolából kikerülve fejlett vizuális műveltséggel, rajzi, festészeti és öltözéktervezési ismeretekkel helyezkedhetnek el divatcégeknél, illetve folytathatják tanulmányaikat divatiskolákban, vagy épp művészeti egyetemeken.  

Galéria

További programok »

FEL