Diplomata-házastársakat hozott a Viharsarokba a köztársasági elnök felesége

Ezúttal Gyula volt a célpont.

Minden évben két kirándulást szervez a magyarországi misszióvezetők házastársainak Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége. A delegációval nagykövetek és első titkárok házastársai érkeztek ezúttal Békéscsabára, majd Gyulára. Kirándulások célja, hogy megismerjék Magyarország szépségeit és értékeit. 

Nem hétköznapi látvány, hogy az Orient Express a békéscsabai vasútállomásra érkezik. Ahogy az sem, hogy diplomaták házastársait hozza magával. A csoport Herczeg Anita, a köztársasági elnök feleségének meghívására érkezett a Viharsarokba.

Áder János, a köztársasági elnök felesége szerint a nagykövetek, első titkárak feleségei, férjei szívesen vesznek részt hasonló kirándulásokon, és már alig várják a következő alkalmat. Hozzátette: sok diplomata arra panaszkodik, hogy ők nem jöhetnek, de amint Herczeg Anita elmondta: reméli, hogy az utazás résztvevői visszatérnek ezekre a helyekre családjaikkal és elhozzák külföldi vendégeiket is, hogy jó hírét vigyék Magyarországnak.

Az utazás nem titkolt célja volt, hogy bemutassák hazánk értékeit. A 100 évvel ezelőtti Magyarország főúri, polgári és paraszti életével, kultúrájával, hagyományaival például a gyulai Almásy-kastélyban ismerkedtek meg a diplomata-házastársak, de ellátogattak a Százéves cukrászdába, illetve a Steigerwald tanyán is jártak. Bridget Claire Lindsay, a magyarországi brit nagykövet felesége például azt mondta: mindenképpen ajánlani fogja Gyulát és jó hírét viszi a környéknek. Azt is elárulta, hogy férjével is színvesen visszatérne ide, hogy ő is megismerkedhessen a régióval és például a kastéllyal.

A 28 főből álló delegáció a tavaszi és nyári hónapokban egy-egy vidéki úti célt keresnek fel, télen pedig egy budapesti túrát bonyolítanak le.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,