Díjeső az évadzárón: Kovács Edité a Gálfy Gyűrű díj

A behir olvasók a Légy Jó Mindhaláligot szavazták meg az évad legjobb darabjának.

Szép hagyománya van teátrumunkban annak, hogy úgy az évadnyitást, mint az évadzárást közönségünkkel, színházszerető barátainkkal ünnepeljük. Így a tradíciókhoz híven idén is szabadtéri, nyilvános társulati üléssel zárta a 2015/2016-os évadát a Békéscsabai Jókai Színház a színház előtti téren, ahol idén átadták a 2008-ban alapított Gálfy László Gyűrű-díjat és a legjobb színészi teljesítményekért járó elismeréseket.

A közönség többek között részleteket hallhatott a Kövérkirály című mesejátékból, a Lila ákác szerelmi históriából, valamint a Diótörő és Egérkirály című musicalból. Seregi Zoltán igazgató évadértékelő beszédében ismertette a következő évad műsortervét és megköszönte a bérletvásárló közönség bizalmát.

Az Évad Színművésze díjat három kategóriában osztották ki, Ifjú tehetségként Gulyás Attila, Érett színművészként Komáromi Anett, Tapasztalt színművészként Kovács Edit vehette át a kitüntetést. A színház társulata a legjobb háttérmunkáért járó díjjal Mező Éva Magyar Teátrum díjas öltöztető, jelmeztár-vezető munkáját ismerte el.

A Gálfy László színművész, a teátrum egykori igazgatója emlékére a családdal közösen létrehozott díj, a Gálfy Gyűrű odaítéléséről – az alapítók szándékának és a hagyományoknak megfelelően szakmai bírálóbizottság döntött. A Gálfy-gyűrű kitüntetettjére az elmúlt évadban bemutatott darabok rendezői tettek javaslatot, amiből a zsűri választotta ki a legérdemesebbet.

A szakmai zsűri tagjai: Felkai Eszter Jászai-díjas színművész, a díj alapítója, Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere, Balogh Tibor színikritikus, Dr. Busa Réka színikritikus és Niedzielsky Katalin színikritikus.

A darabok rendezői által nominált szereplők közül ebben az évadban a Szűz és a Szörny című tragikomédiában Karcsi néni, A Jóccakát anyában Thelma Cates és a Bánk bánban Gertrudis királyné megformálásáért Kovács Edit színművésznő vehette át immár másodjára (2013.) színházunk legmagasabb szakmai díját, az arany ékszert..

A díjeső ezzel nem ért véget, a Beol és a Jókai Színház közös játékán a közönség, illetve az olvasók Tatár Biankát választották meg az év BEOL színészének.

A Behirrel közös játékban pedig a Légy jó mindhalálig című musical érdemelte ki a legjobb előadásnak járó elismerést. A  műsorvezetői szerepet Tege Antal és Czitor Attila karöltve magabiztosan, a humort sem nélkülözve hozta.

 

Megosztás:

Címke: , ,