Díjazták az alkotói pályázatra beérkezett műveket

2019. május 21. 15:18 | Szabó Rita

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság hatodik alkalommal hirdette meg alkotói pályázatát óvodásoknak és iskolásoknak. A versenyre készített alkotásokat május 10-ig kellett eljuttatni a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokra.

Békés megyében több, mint 170 pályamű érkezett az idei kiírásra. A fiatalok ebben az évben több kategóriában is pályázhattak. A gyerekek többek közt rajzzal, plakáttal, kézműves alkotással, irodalmi művel és számítógépes programmal is nevezhettek. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság négy korcsoportban díjazta a beérkezett műveket.

Eredményt hirdettek óvodás, általános iskolás alsó és felső tagozatos, valamint gimnáziumi kategóriában is.  A nyertes pályamunkákat Bácsfalvi Zoltán festőművész, Kiss András tűzoltó ezredes és Gombos Erik sajtószóvivő válogatta ki, amelyek közül a legjobb 14 díjazott jutott tovább az országos fordulóba.

– A pályamunkák központi eleme a tűzmegelőzés és a beavatkozások voltak. A legfontosabb az volt, hogy minden egyes pályamunka legyen figyelemfelkeltő, legyen  benne tanulság. Továbbá téma tekintetében a tűzoltók mindennapi élete is gyakran előkerült az alkotások során - árulta el Gombos Erik tű. hadnagy, Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

További programok »

FEL