Díjazták a tanulmányi versenyeken kiemelkedő tanulókat

 

A Békés Megyei Kormányhivatal dísztermében vehették át elismeréseiket azok a megyei diákok és tanáraik akik a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett tanulmányi versenyek megyei döntőin az első három helyezés valamelyikét érték el.

 

Ebben a tanévben is számos tanulmányi verseny került megrendezésre, amelyek keretein belül a diákok összemérhették többek között anyanyelvi, helyesírási, könyvtárhasználati, idegen nyelvi, természetismereti vagy akár kémia tudásukat is.

Békés megye minden településének összes általános-, valamint középiskolás diákja vetélkedhetett a legjobb helyezésekért, intézményi fenntartótól függetlenül. Ez azt jelenti, hogy a 75 Békés megyei településen megközelítőleg 1500 diák mérettetett meg valamilyen tanulmányi versenyen az iskolai fordulókon. Az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tanulmányi versenyek több fordulója után, a megyei döntőkön 41 Békés megyei intézmény 117 diákja ért el dobogós helyet, akik munkáját 86 felkészítő pedagógus segítette. A díjátadó ünnepségen így összesen 203 diák és felkészítő tanár vett részt, valamint az intézmények vezetői és a gyermekek szülei is.

A rendezvény nyitóbeszédében a folyamatos tanulás és tapasztalás, illetve a versenyek fontosságát emelte ki a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Hozzátette: meggyőződése, hogy a jövőben megbízhatóbbá és megalapozottabbá kell, hogy váljon a tudás. Dr. Takács Árpád szerint fontos az életre szóló tanulás. Egyrészt maga a tanulás az ismeretanyag, másrészt a tapasztalás is egy folyamatos tanulást jelent. Véleménye szerint a diákoknak egy nagyon fontos tapasztalása az, hogy ilyen versenyeken is megmérettetik magukat.

Simon Nóra Edina a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ vezetője a pedagógusok felelősségteljes és áldozatos munkáját hangsúlyozta ki. Elmondta: tisztelet jár a pedagógusok munkájáért, azért az alázatos és odaadó szolgálatért, amellyel gyermekeink tudását, testi-lelki és erkölcsi fejlődését segítik elő és amely a jövő felemelkedésének kulcsa.

A szakemberek elmondása alapján kiemelt pedagógiai feladat a tehetséges diákok felismerése, támogatása. A tanulmányi versenyek pedig erre kiváló alkalmat adnak, az ezen való részvétel és kiemelkedő eredmény pedig mindenképp méltó az elismerésre.

Általános iskolások számára kiírt és lezajlott versenyek:

 1. “Szép magyar beszéd” verseny 5-8. évfolyam
 2. Kaán Károly természet- és környezetismereti verseny
 3. Országos angol nyelvi verseny 7-8. évfolyam részére
 4. Országos német nyelvi verseny 7-8. évfolyam részére
 5. Országos történelem verseny 7-8. évfolyam részére
 6. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny
 7. Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny

Középiskolások számára kiírt és lezajlott versenyek:

 1. “Édes anyanyelvünk” országos nyelvhasználati verseny
 2. “Szép magyar beszéd” verseny középiskolai tanulók részére
 3. Implom József helyesírási verseny középiskolás tanulók részére
 4. Irinyi János középiskolai kémiaverseny
 5. Kitaibel Pál biológia és környezetvédelmi verseny
 6. Mikola Sándor országos tehetségkutató fizikaverseny
 7. SAVARIA történelem verseny középiskolások részére
 8. Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny
 9. Békés megyei középiskolai matematikaverseny

 

A hírről készült videó anyagunk:

Megosztás:

Címke: , , , , , ,