Díjazták a kimagasló eredményt elért tanulókat

2017. május 19. 17:22 | Knyihár Mihály

Az országos versenyen kimagasló eredményt elért tanulóit és felkészítő tanárait díjazta a Békéscsabai Szakképzési Centrum. Az eseményen közel 50 diák és csaknem 40 felkészítő pedagógus részesült elismerésben.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója köszöntőjében elmondta, a BSZC tanulói az idei évben kimagasló eredményeket értek el. Az egyik legrangosabb országos versenyen, a Szakma Sztár Fesztiválon a megyéből induló diákok 95 százaléka a centrumhoz tartozó tagiskolákban tanult és ért el dobogós helyezést.

Békéscsaba országgyűlési képviselője azt mondta: bízik abban, hogy ez a rendezvény folytatódik a jövőben is, és egyre több kiváló tanulója lesz a városnak, illetve a megyének. Vantara Gyula úgy fogalmazott, az ország "legmélyebb részén" lakunk, de nagy lendülettel akár a csúcsra is törhetünk, erre ad bizonyosságot a díjátadó is. Hozzátette: megfelelő felkészültséggel, kitartással olyan magasságokba juthat a térség, hogy a Békésnél szerencsésebb vidékek képviselőit is le tudják majd győzni a diákok.

Kiss Tibor, Békéscsaba alpolgármestere úgy fogalmazott: egy ország legjobbjává válni olyan pluszt ad az embernek, amiből egy életen át táplálkozhat. Ezek az eredmények a város számára is elismerést jelentenek - mondta, hozzátéve: a város számára is büszkeség, hogy a BSZC berkein belül ennyi remek tanuló és szakember van, hiszen ezek az eredmények bizonyítják, hogy a pedagógusok is kiválóan végzik a dolgukat.

A Szakma Kiváló Tanulója verseny első helyezettje arról beszélt, hogy rengeteg munka és felkészülés előzte meg a versenyt. Kovács Alexandra hatalmas elismerésnek nevezte azt, hogy a fodrászszakma legjobbja lehet. Elárulta: bízott abban, hogy a befektetett munka megtérül, bár meglepetésként érte az első hely.

Az Alföldvíz Zrt. hosszú idő óta együttműködik a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumával – mondta el a cég PR-irodavezetője. Diós Zsolt úgy fogalmazott: örömteli, hogy Magyarország egyik legnagyobb vízi közműszolgáltatójának ebben a városban van a székhelye és ugyancsak Békéscsabán van az az iskola is, amelyben vízügyi képzés zajlik. Így teljesen természetes, hogy az iskola és a cég együtt működik - tette hozzá Diós Zsolt, aki arról is beszélt, hogy a víziközmű ágazatot is elérte a szakemberhiány, ezért az Alföldvíz Zrt. ezentúl minden esztendőben támogatni fogja 100 ezer forinttal a vízügyi szakon tanuló 11. osztályos diákok tanulmányi kirándulását.

 

A hírről készült videó anyagunk:

 

 

További programok »

Itthon

FEL