Digitális oktatás a könyvtárban

2016. január 1. 09:55 | behir.hu

Január közepén megnyitja új oktatótermét a Békés Megyei Könyvtár, amely a digitális kompetenciák fejlesztését szolgálja ki.  A közel 30 milliós korszerűsítésből többek közt táblagépeket, számítógépeket, nyomtatókat és fényképezőgépeket használhatnak az oktatásokon részt vevők.

- A pályázatnak köszönhetően olyan technológiát tudunk a megyébe hozni, ami az iskolában, a kisebb településeken nehezen elérhető - osztotta meg velünk Kertész Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár informatikus könyvtárosa.

A könyvtárban induló foglalkozásokon a digitális eszközöket az iskolások mellett felnőttek is kipróbálhatják. Rakonczás Szilvia, az intézmény vezetője elmondta, bár a projekt elsődleges célja, az iskolák könyvtári tudásháttérrel való ellátása, ugyanakkor lehetőséget ad arra is, hogy ne csak helyben, hanem a megye többi településén is tudjanak könyvtári szolgáltatást nyújtani az utaztatható berendezésekkel.

A fejlesztésnek köszönhetően a modernebb eszközök segítségével a fogyatékkal élők is könnyebben megismerkedhetnek a könyvtári tartalmakkal, így például a nagyobb teljesítményű nagyító berendezés a gyengénlátóknak lehet az olvasáskor nagy segítség.

Az intézmény dolgozói remélik, a legújabb technikákat felsorakoztató új oktatóteremben hamarosan egymást fogják váltani a csoportok.

Vágvölgyi Nóra

 

FEL