Diákolimpiai bajnok az Andrássy gimnázium lány röplabda csapata

2019. február 11. 07:23 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az ország legjobb középiskolás röplabdacsapatai Békéscsabán mérték össze tudásukat a hétvégén. A békési megyeszékhely három héttel ezelőtt kapta meg a rendezési jogot, miután a kaposváriak jelezték, hogy nem vállalják a házigazda szerepét. A fiúknál és a lányoknál is nyolc-nyolc együttes harcot egymással az értékes helyezésekért. A verseny két helyszínen, a Gál Ferenc Főiskola sportcsarnokában és a Vásárhelyi Pál Szakgimnázium tornatermében zajlott.

 

 

 

A küzdelmek pénteken a csoportmérkőzésekkel kezdődtek, a finálékat pedig vasárnap játszották. Békés megyét az Andrássy Gyula gimnázium lány együttese képviselte. A békéscsabai csapat egy játszmát sem veszített el a csoportkörökben, így 9-0-s szettaránnyal került az elődöntőbe, az A csoport első helyezettjeként.

A B csoportot 9-2-es szettaránnyal a Nyíregyháza nyerte meg. A két csoportgyőztes automatikusan jutott az elődöntőkbe, de - idén már az új szabályok értelmében - keresztbe játszottak az A és B csoport második és harmadik helyezettjei az elődöntőbe jutásért. Az eredményeket ide kattintva olvashatják el.

Az elődöntőket vasárnap reggel rendezték meg. A Békéscsaba a Gödöllő ellen, míg a Nyíregyháza a Jászberénnyel szemben lépett pályára. A csabai lányok 3-1-re, míg a nyíregyháziak 3-2-re diadalmaskodtak. Vasárnap délután az V.-VI. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjében a Nyíregyházi Vásárhelyi Pál Gimnázium és a Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium lánycsapatai csaptak össze.

 

Az idei döntő a tavalyi diákolimpia zárómeccsének a visszavágója volt, ugyanis egy évvel ezelőtt éppen a Nyíregyháza győzte le a békéscsabaiakat a fináléban. Az Andrássy gimnázium csapata magabiztosan kezdte a döntő mérkőzést hazai közönség előtt a Gál Ferenc Főiskola sportcsarnokában, az első szettet 25-16-ra nyerte. A Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium gárdája a második szettben egyszer sem engedte át a vezetést, 20-11-nél kilenc pontos különbség is volt a csapatok között. A második játékrészt a szabolcsi lányok végül 25-18-ra hozták, így alakult ki az 1-1-es állás. A harmadik szettben visszatért a csabaiak önbizalma, és 25-18-cal, ismét átvették a vezetést (2-1).

A negyedik játékrészben 5-5-ös döntetlenig teljesen kiegyenlített volt a játék. Majd az Andrássy csapatának sikerült négy ponttal ellépnie ellenfelétől, és bár a Vasváris lányok nagyon keményen küzdöttek, a házigazda mégis megőrizte előnyét a szett végéig, amelyet 25-19-re megnyert. Ezzel kialakult a V.-VI. korcsoportos leány Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjének végeredménye: Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium - Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium 3-1.

A szervezők a leány döntő után rendezték meg az ünnepélyes eredményhirdetést, ahol mind a leány, mind a fiú csapatokat díjazták.

 

Végeredmény (leányok)

1. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium
2. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium
3. Gödöllői Török Ignácz Gimnázium
4. Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola Liska József Középiskola és Kollégium Tagintézménye
5. Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium
6. Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium
7. Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
8. Kecskeméti Református Gimnázium

 

Végeredmény (fiúk)

1. Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
2. Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola
3. Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája
4. Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
5. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium
6. Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium
7. Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium
8. Kecskeméti Katona József Gimnázium

További programok »

FEL