Általános iskolások látogattak a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe

2024. július 9. 10:12 | Osgyán Ágnes

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén nyáron második alkalommal rendezte meg a JóPálya tábort, amely célja, hogy segítséget nyújtson a felső tagozatos tanulók számára az iskolaválasztáshoz. A tábor során a diákok a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe is ellátogattak.

A program jelenleg 17 tanuló részvételével zajlik, akik a tábor ideje alatt a Békéscsabai Szakképzési Centrum Tagintézményeinek tanműhelyeibe és különböző cégekhez látogatnak el.

– A kezdeményezés célja, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a továbbtanulás lehetőségére, hogy mindenképpen a nekik megfelelő oktatási intézményt válasszák. Ennek a folyamatnak egy állomása a nyári tábor, ahol játékos keretek között mutatjuk meg a gyerekeknek azokat a tanulási lehetőségeket, amelyek nyolcadik osztály után elérhetővé válnak számukra – fogalmazott Mészárosné Szabó Anna az iparkamara szakképzési osztályvezetője.

A tábor alkalmával a tanulók a Békéscsabai Médiacentrum szerkesztőségébe is ellátogattak, ahol résztvevők a híradózás, műsorkész világával ismerkedhettek meg.

– Békéscsabai Médiacentrum Kft. Békéscsaba legnagyobb médiaszolgáltatójaként mindig nagy örömmel fogad vendégeket. A táborozóknak D. Nagy Bence szerkesztő-műsorvezetővel bemutattuk a mi médiumunkat, betekintést nyerhettek az újságírás rejtelmeibe, a televíziós műsorok szerkesztésébe és a bátrabbak még hírolvasást is kipróbálhatták – osztotta meg Diós Zsolt kommunikációs szakértő. Hozzátette: a Békéscsabai Médiacentrum már évek óta együttműködik az iparkamarával a program megszervezésében.  

Saeed Abu Jubere Hanna, a tábor résztvevője elmondta: azért jelenetkezett a táborba, mert szerette volna megnézni a továbbtanulási lehetőségeket.

Galéria

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL