Deutsch Tamás: Hatalmas téttel bír a 2019-es európai parlamenti választás

2018. november 17. 12:41 | Szabó Rita

"Polgári Esték" címmel rendeztek fórumot a Munkácsy Mihály Múzeum konferencia termében. A program célja az volt, hogy olyan témákat járjanak körül, amelyek kapcsolódnak a mindennapi történésékhez és foglalkoztatja a társadalmat. 

 

 

Az eseményen többek közt a 2019-es európai parlamenti választásokról esett szó. Az est vendége Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő és Gavra Gábor, a Hetek országos közéleti hetilap belpolitikai rovatvezetője volt.

A rendezvényen a meghívottak beszéltek a Sargentini-jelentésről és az Európai Néppárt, valamint a liberálisok ellentétéről is. Deutsch Tamás a 2019-es európai parlamenti választások jelentőségére is felhívta a megjelentek figyelmét.

 

(Fotó: Bucsai Ákos)

 

– Az elmúlt három év, amelyet magunk mögött hagytunk megmutatta, hogy nekünk európaiaknak most egy jelentősebb kihívással kell szembe néznünk. Ez pedig az unió felé áramló illegális migránsáradat - hangsúlyozta a politikus.

Deutsch Tamás hozzátette, hogy a 2019-es májusi választások nagy kérdése az lesz, hogy Európa hogyan dönt: megvédi-e a külső határait és egyértelművé teszi azt, hogy a bevándorlás az egy rossz dolog, vagy pedig minden fajta ellenőrzés, szűrés nélkül beengedi a kontinensre az illegális bevándorlókat.

Az Európai Parlament képviselője szerint az unió csak úgy maradhat sikeres régiója, gazdasági térsége a világnak, hogyha visszatér a saját gyökereihez és megvédi értékeit.

– A 2019-es voksolás hosszú-hosszú évtizedek óta a legnagyobb téttel bíró parlamenti választás lesz - fogalmazott Deutsch Tamás. A politikus hozzátette: nekünk, magyaroknak is módunk és lehetőségünk van arra, hogy képviselőket válasszunk Brüsszelbe. Leszögezte, hogy ezek a választott képviselők közösen képesek azért tenni, hogy az unió képes legyen megvédeni magát és nemet mondani az illegális bevándorlásra, és igent mondhasson az EU fejlődésére, melyet a nemzetállamok megerősödése jellemezhet majd.

 

További programok »

Itthon

A néphagyomány szerint Szent István napján indulnak útnak a gólyák

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe. A nap az új kenyér ünnepe is.
17:49
FEL