December 11-én adják át az M44-es Békéscsaba-Kondoros szakaszát

2020. december 8. 14:28 | behir

Pénteken forgalomba helyezik az M44-es autóút Kondoros és Békéscsaba közötti szakaszát.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásban és a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében mintegy 41,4 milliárd forintból épül meg az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba és Kondoros közötti szakasza. 

Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, eszerint december 11-étől vehetik birtokba az autósok a 2x2 sávos, 17,6 kilométeres szakaszt, amellyel tovább javul Békéscsaba megközelíthetősége.

 

(b.-j.) Herczeg Tamás, Dankó Béla, Nyul Zoltán és Takács Árpád a bejáráson. Fotó: Herczeg Tamás Facebook oldala

(b.-j.) Herczeg Tamás, Dankó Béla, Nyul Zoltán és Takács Árpád a bejáráson. Fotó: Herczeg Tamás Facebook oldala

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kedden arról számolt be közösségi oldalán, hogy megtartották a forgalom előtti megnyitás utolsó bejárását az M44 Békéscsaba-Kondoros közötti szakaszán Takács Árpád kormánymegbízottal, Dankó Béla országgyűlési képviselővel és Nyul Zoltánnal, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettesével.

A Fürjesi elkerülő, a 44-es főút és az M44 körforgalmi csomópontjából induló felüljáróról Békéscsaba és Kondoros irányába is jól látható a gyorsforgalmi út pályavonala – írta a képviselő a posztban, azzal folytatva, hogy a békési megyeszékhely és a Kondoros közötti 17,6 km-es szakaszt december 11-én, pénteken, a déli órákban nyitják meg a közúti forgalom előtt, tehát hétvégén Békéscsabáról indulva már mintegy 80 km hosszú, egybefüggő gyorsforgalmi úton közlekedhetünk Kecskemét és Budapest felé. Ezzel 30-40 perccel is csökkenhet a menetidő.

A politikus arról is ír, hogy a személygépjárművel közlekedők számára ez az útszakasz továbbra is térítésmentesen használható.

További programok »

FEL