Dánia ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést

2019. november 13. 09:18 | behir

A dán hatóságok szerint az elmúlt időszakban történt számos erőszakos bűncselekményt olyan emberek követték el, akik Svédországból léptek be Dánia területére, ezért az ország visszaállítja a határellenőrzést.

A hat hónapig tartó ellenőrzést kedden kezdik meg a Koppenhágát és a svéd Malmö városát összekötő Oresund hídon, valamint a kikötőkben.

Az AP amerikai hírügynökség kiemelte, hogy február óta 13 robbantás történt Koppenhágában. A hatóságok szerint a dán adóhivatalnál augusztus 6-án történt robbantást olyan bűnözők követték el, akik Svédországból léptek be Dánia területére. A rendőrség két svéd állampolgárt vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Világ

Akkor is hatásos a placebo, ha tudjuk, hogy nem tartalmaz hatóanyagot

Első alkalommal mutatták ki, hogy a placebo akkor is csökkenti az érzelmi stressz agyi markereinek számát, ha az alanyok tudják, hogy nem igazi gyógyszert vettek be – derítették ki a Michigani Állami Egyetem, Michigani Egyetem és a Dartmouth College kutatói. A Nature Communications című tudományos folyóirat legutóbbi számában megjelent kutatás azt vizsgálta, mennyire hatékonyak a placebók az érzelmi alapú agyi aktivitás csökkentésében.
2020. augusztus 10. 06:15
FEL