Dánia ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést

2019. november 13. 09:18 | behir

A dán hatóságok szerint az elmúlt időszakban történt számos erőszakos bűncselekményt olyan emberek követték el, akik Svédországból léptek be Dánia területére, ezért az ország visszaállítja a határellenőrzést.

A hat hónapig tartó ellenőrzést kedden kezdik meg a Koppenhágát és a svéd Malmö városát összekötő Oresund hídon, valamint a kikötőkben.

Az AP amerikai hírügynökség kiemelte, hogy február óta 13 robbantás történt Koppenhágában. A hatóságok szerint a dán adóhivatalnál augusztus 6-án történt robbantást olyan bűnözők követték el, akik Svédországból léptek be Dánia területére. A rendőrség két svéd állampolgárt vett őrizetbe az üggyel kapcsolatban.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Világ

Magyar mikrobiológusok nyertek közönségdíjat

Két magyar szakember is díjat kapott az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának idei versenyén az Agar Art-on, mikrobákból alkotott festményeikért. A mikrobákból nevelt magyar népművészeti mintával Pöstényi Zita, a SYNLAB Hungary Kft. szakembere nyert közönségdíjat. Kollégája, Héjja Andrea, aki harmadik helyet ért el a nemzetközi versenyen, Munch Sikoly című képét reprodukálta színes baktériumokból.
06:13
FEL