Csecsemőt hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában

Egészséges újszülöttet találtak a békéscsabai kórház dolgozói kedden délben a főbejárat mellett elhelyezett babamentő inkubátorban. A 2900 gramm súlyú, 49 centiméterrel született kislány a kórházban a Réthy Fruzsina nevet kapta.

Két perc telik el azután, hogy valaki kinyitja a babamentő inkubátor ajtaját és behelyezi a csecsemőt. Ennyi ideje van a gyermekéről lemondó szülőnek elhagynia a helyiséget és névtelennek maradni. Ezt követően megszólal a riasztó a kórház portáján, az ügyeletes orvos pedig azonnal a helyszínre érkezik.

Ez történt kedden is, amikor a gyermekosztály dolgozói egy jó állapotban lévő, egészséges, lány újszülöttet találtak az inkubátorban.

Mivel a várandóság nem ismert, ezért további vizsgálatok várnak a csecsemőre, a szükséges védőoltások mellett pedig megelőzésképpen antibiotikumos kezelést is kap. Ezzel párhuzamosan pedig a kórház elindította a gyámügyi eljárást. Várhatóan néhány héten belül kerülhet örökbefogadó szülőkhöz a kislány – tájékoztatta a behir.hu-t Dr. Baji Sándor osztályvezető főorvos.

A babamentő inkubátor 2006 óta működik Békéscsabán. Az eltelt idő alatt ez volt a kilencedik eset, hogy újszülöttet hagytak itt.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,