Megölhette gyermekét egy kétsopronyi anya – Frissítve infókkal!

2018. április 17. 06:44 | behir.hu
Csecsemőholttestet találtak egy lakóház kertjében a Békés megyei Kétsopronyban. A gyermeket a gyanú szerint édesanyja ölte meg.

A testet földmunkák közben találták meg hétfőn, 14 óra 30 perc körül - írja a Police.hu. A gyermek a nyomozás jelenlegi adatai szerint élve született, a gyanú szerint születése után édesanyja ölte meg. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a kétsopronyi nőt emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette és igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a tragédia okát, körülményeit.

A 30-as éveiben lévő nő nevelőszüleinél lakott, akik előtt titkolta terhességét, arról nem tudtak a családtagok. A nyomozás eddigi adatai szerint otthon szülte meg a gyermeket, akit ezt követően meggyilkolt. Az igazságügyi szakértői vizsgálat szerint a kisfiú egészséges volt.
A környékbeliek értetlenül állnak a történtek előtt. A nőnek ugyanis nem ez volt az első terhessége, több gyermeke is van már. Másrészt nem messze a településtől, a megyeszékhelyen babamentő inkubátor is működik. Ha itt helyezte volna el az újszülöttet, nemcsak kiléte maradt volna titokban, de büntetőjogi következménye sem lett volna a tettének. 2006 óta működik az inkubátor, azóta összesen kilenc gyermeket hagytak itt. Legutóbb idén januárban.

További programok »

Itthon

Mérgezett föld: ökofilmklubot tartottak Békéscsabán

Tudásfórumot és ökofilmklubot rendezett a Hatvanezer Fa Egyesület a Magyar Földrajzi Társaság Körös-Vidéki osztályával és a Magyar Permakultúra Egyesülettel közösen Békéscsabán. A rendezvényen a földművelés káros hatásait bemutató kisfilmet vetítettek le.
17:41
FEL