Letartóztatták a kétsopronyi nőt, aki megölhette újszülött gyermekét

2018. április 19. 14:59 | behir

Hétfőn találták meg a holttestét annak az újszülött gyermeknek, akit a gyanú szerint anyja ölt meg még márciusban. A testet egy kétsopronyi családi ház kertjében, földmunkák közben találták meg.

A 7.TV információi szerint a 32 éves nő nevelőszüleinél lakott, akik elől titkolta terhességét. Gyermekének március végén otthon adott életet, a kisfiú egészségesen jött világra. A nő azonban a szülés után lefogta a csecsemő légzőszerveit, majd az élettelen testet elásta a kertben – közölte a behir.hu megkeresésére a Békés Megyei Főügyészség.

 

 

Havrán Ákos szóvivő tájékoztatása szerint ez a tett 14. életévét be nem töltött személy sérelemére elkövetett emberölés bűntettének minősül, amiért 10-től 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhető a nő, amennyiben bűnösnek találják.

A szóvivő hozzátette: a gyanúsított korábbi kapcsolatai alatt Békés megye különböző településeire költözött, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a nő az eljárás ideje alatt megszökik. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója ezért rendelte el egy hónapra a nő előzetes letartóztatását.

További programok »

FEL