Családok játszottak és sportoltak az öt éves evangélikus sportcsarnokban

2022. május 8. 13:38 | D. Nagy Bence

Vasárnap délelőtt a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete, valamint gyulai és újkígyósi résztvevők vehették birtokba a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokot.

Az evangélikus sportcsarnok vasárnap délelőtt kis, közepes és egészen nagy gyermekek zsivajával telt meg, mely kórusba időnként egy-egy finom szülői intelem is becsatlakozott.

– A Békéscsaba Városi Nagycsaládosok egyesülete egy gyulai és egy újkígyósi egyesületet meginvitálta foglalhatta el a helyszínt abból az apropóból, hogy az evangélikus sportcsarnok az ötödik évét ünnepli. A cél a hasznos, aktív időtöltés családi körben – foglalta össze Leléné Sás Mária, az egyesület elnöke.

Tömegsport-jellegű rendezvényről lévén szó számos sportág szükséges (és elégséges) alapeszköze várta a mozogni vágyókat a küzdőtéren, de ahogy a szervezők fogalmaztak, az egyetlen szabály az, hogy mindenki érezze jól magát. Az önfeledt játékokba kisgyermekes családok is becsatlakoztak.

– Korábban nem vettünk még részt ilyen sportnapon, de kíváncsiak voltunk a milliőre. Más, városi rendezvényeken természetesen jelen voltunk már, legutóbb egy kerékpáros eseményre látogattunk ki – fogalmazott a feleségével és három kislányával a helyszínre látogató Szarka Zoltán, aki hozzátette, szeretnek családként részt venni különböző megmozdulásokon.

A sportcsarnok születésnapjával kapcsolatban Köveskúti Péter, a a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola igazgatója nyilatkozott.

– Már hagyomány, hogy az év ezen időszakában mi biztosítunk helyet és lehetőséget egy-egy civil szervezetnek intézményünk sportcsarnokában. Egyrészt adni szeretnénk, másrészt fontosnak tartjuk, hogy ezek a szervezetek eljöhessenek hozzánk, hiszen nagyon fontosnak tartjuk a közösséget – öszegezte az igazgató. Hozzátette, mind az egyházközségben, mind az iskolában kiemelten fontosnak tartják a közösség építését és ápolását.

Galéria

További programok »

Itthon

FEL