Családi nap az Erzsébethelyi iskolában

2018. szeptember 30. 11:55 | behir

Az Egyensúly AE Egyesület szeptember 28-án, pénteken tartotta a TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 „helyi szintű Komplex programok Békéscsaba területén” című pályázat keretén belül megrendezett Családi napját. 

A pályázat vállalásainak megfelelően Békéscsaba hátrányos helyzetű területén, az Erzsébethelyi Általános Iskolában, közel 300 gyermek részvételével zajlott a rendezvény. Az iskola alsó tagozatos diákjai homokkép-készítést, bábkészítést 2 ugrálóvárat, arcfestést, gyöngyfűzést, csillámtetoválást vehettek igénybe.

 

 

A felső tagozatos diákoknak más, az életkoruknak megfelelő, játékos tanulást biztosító programelemekkel készültek a szervezők. Rendhagyó illemtanórán illem-totót tölthettek ki, az esélyegyenlőség fontosságának felhívására többféle érzékenyítő játékot biztosítottak: a „vak-piacot”, a kerekesszékes akadálypályát is kipróbálhatták a gyerekek. Az interaktív társasjátékok szintén népszerűnek bizonyultak. A „sztorikocka” a jókedven, a fogalmazás erősítésén kívül a közösségépítést is erősítette.

 

 

A nap végén örömmel fogyasztották a gyerekek a jól megérdemelt édességeket. A Családi nap fontos üzenete a család és a gyermeki lét tisztelete, a közösségi kohézió erősítése, a szegregált területen élők integrálása, amelyhez elengedhetetlenek azok az intézmények, amelyekben a legtöbb időt töltik a család kisebb tagjai, akik számára meghatározó élményt nyújtanak a gyermekkorban megszerzett tapasztalatok. Ezért is fontos, hogy az iskolák segítsék a gyermekek integrált nevelését, az egyének pedig találják meg saját pozitív értékeiket.

 

 

További programok »

Életmód

Hány éves kortól végezzen a gyerek házimunkát?

Már pár évesen adhatunk apróbb feladatokat a gyermeknek. Napjainkban a szülők többsége megelégszik azzal, ha csemetéje jól tanul. Pedig érdemes a gyerekeket már egészen kicsi koruktól fogva játékosan bevonni a házimunkába: ilyenkor ugyanis még kifejezetten lelkesek e téren.
2022. január 16. 15:35
FEL