Egészség-prevenciós és bűnmegelőzési napot szerveztek általános iskolásoknak

2022. szeptember 2. 16:20 | Hidvégi Dávid

Az Egyensúly AE Egyesület a fiatalok testi-lelki egészségének fejlesztését célzó programokat szervezett a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola két telephelyén. A "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén" elnevezésű pályázat részeként megvalósuló rendezvényen közel hatszáz gyermek vett részt.

Az időjárás befolyásolta a péntekre megszervezett programot, ugyanis az egész napos esőzés miatt a tantermekben és a tornacsarnokban kellett megtartani a foglalkozásokat. Az Egyensúly AE Egyesület rendezvényének egyik célja a fiatalok érzékenyítése volt, hiszen szakemberek segítségével bemutatta a kerekesszékben élők mindennapjait, úgynevezett vakpiacon szemléltette a látássérültek életét és ismertette a dohányzás káros hatásait egy bábú segítségével. Továbbá a szociopoly társasjátékkal érzékenyítettek a szegénységre.

– Több civil szervezet segített a lebonyolításban. Nagyon sok érdekességet és újdonságot mutathattunk be a pedagógusoknak is, hiszen olyan modern eszközökkel dolgozunk, amelyek kiegészítik az iskolák tananyagát és az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt – fogalmazott az Egyensúly AE Egyesület elnöke. Schriffertné Lócskai Henriett hozzátette: eddig minden programjuk nagy sikernek örvendett, így az intézmények folyamatosan kérik, hogy szervezzenek még hasonló eseményeket.

 

Galéria

 

Az egészség-prevencióval párhuzamosan bűnmegelőzési célú foglalkozásokat is tartottak, ahol a fiatalok kutyás bemutatót láthattak, illetve egy iskolarendőr tartott előadást. A fiatalok könnyed programokon is részt vehettek, hiszen volt gyógynövény felismerés és egészséges étel kóstoló is, továbbá paintball, kézműves foglalkozás, valamint sport- és ügyességi játékok is.

Az "Egészség-prevenciós és bűnmegelőzési nap " című program a  "Helyi szintű komplex programok Békéscsaba területén” tárgyú, TOP-6.9.1-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.   

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL