Csabai olimpikonok Rióban: Márton Anita

2016. augusztus 14. 13:40 | behir.hu

A csabai küldöttség legnagyobb reményeit a fedett pályán világbajnoki ezüstérmes, valamint a szabadtéren Európa-bajnoki 2. helyezett, Márton Anitához fűzhetjük. A súlylökő ott van a sportág szűk élmezőnyében, így minden esélye megvan a legjobb hat közé kerülni, de titkon éremben is reménykednek edzőjével, Eperjesi Lászlóval.

A Szegedről Békéscsabára visszaszerződő súlylökő a szezonban a világ nagy városait járta, versenyről versenyre, edzőtáborról edzőtáborra. Ugyanakkor az Európa-bajnokság előtt és közvetlenül a riói játékokat megelőzően is hazai körülmények között készült.

- Itthon jó körülmények között, nyugodtan tudok készülni, minden adott, jó a pálya és a hangulat, barátok vesznek körül, ebben az időszakban sokat jelent – fogalmazott a súlylökő.

Az amszterdami kontinensviadalon ez bejött, ezüstérem lett a vége. Edzőjével bíznak abban, hogy nemcsak ez, hanem az utóbbi években összeszedett rutin és a kiváló eredménysor az olimpián is kamatozik.

- Az önbizalmat csak úgy lehet megszerezni, ha sok versenyen veszünk részt. Anitánál ez bejött, sőt, a világversenyeken is rendre tudta hozni magát. Most már ő ismeri az ellenfeleket, és inkább az ellenfelek tartanak tőle, mint ő az ellenfelektől. A riválisokat ismerjük, tudjuk, hogy kinek milyen képességei. Remélem, Anita borítja a papírtformát, bízom benne, hogy egyike lesz azoknak, akik a bűvös 20 méter fölé kerülnek – emelte ki edzője, Eperjesi László.

Az Eb-ezüstérmes versenyző országos csúcsért, és elsősorban pontszerző helyért utazik Rióba.

- Nagyon erős a mezőny, talán hárman vannak, akik magabiztosan 20 méter fölötti eredményre képesek, mögöttük én is ott vagyok négy-öt riválissal. Muszáj lesz a maximumot kihoznom magamból, ha jó helyezéssel akarok hazajönni. Szeretném az egyéni csúcsomat tovább javítani. Ha ez sikerül, akkor boldog leszek a végén – latolgatta az esélyeket Márton Anita.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

FEL