Csabai Mérleg – csütörtöktől a postaládákban

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 13. száma.

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 13. száma. Újságunk a címlapon számol be arról, hogy hatvanhét utcában, úton, útszakaszon lesz útfelújítás Békéscsabán. A kivitelezésre alkalmas munkaterületet július 4-én adja át a város a vállalkozónak. A felújítást a szerződéskötéstől számított 7 hónapon belül kell elvégezni.

A Csabai Mérlegben részletesen írunk a júniusi soros közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról is, hogyan vélekednek ezekről a pártok képviselői, és Szarvas Péter polgármester.

Egy évtizede jött létre a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központja, a jubileumról bőbebben olvashatnak az újságban.

Beszámol a Csabai Mérleg arról is, hogy hetvenkét évvel ezelőtt számolták fel a békéscsabai gettót és 3200 zsidót deportáltak. Közülük 2200-an békéscsabaiak voltak. Június 26-án emlékfalat avattak, hogy soha ne felejtsük el, mi történt.

Idén 740 millió forintot költ a békéscsabai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a városi piacra. Hogy milyen felújításokat terveznek, azt megtalálják a városi újság 4. oldalán.

A Csabai Mérleg állandó rovata az Európai Parlament, amelyben olvashatnak arról, hogy Erdős Norbert képviselő ezúttal mesterszakácsokat hívott Strasbourgba tájékozódni.

A Mesélő múzeum rovatban ezúttal is igazi kuriózummal találkozhat az olvasó, a Krisztus Pilátus előtt és a Golgota című képhez készült fotótanulmányokról ír az újság, az egyik fotón maga Munkácsy látható.

Békéscsabai találkozások rovatunkban a rövidesen hetvenedik születésnapját ünneplő Nagy Lászlót, azaz Notesz Lacit köszöntjük.

A Békéscsabai Médiacentrum májusban hirdette meg „A mi gólyánk” című rajzpályázatát óvodás, valamint általános iskolás gyerekeknek. A díjazottak névsora szintén megtalálható a Csabai Mérlegben.

Munkatársaink tudósítanak a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéról, a könyvtári és a múzeumi éjszakáról, a Szent Iván napi sokadalomból, és a Csabai Nyár eseményeiről is.

Továbbá nyomon követhetik a Csabai Mérlegben, hogy milyen programok lesznek a következő hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágyunk, milyen programot terveznek a közösségi házak, és mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

Megosztás:

Címke: