Csabai Mérleg – csütörtöktől a postaládákban

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 12. száma.

 

Csütörtöktől kerül a postaládákba a Csabai Mérleg legújabb, idei 12. száma. Az újságban címlapon számolunk be arról, hogy Békéscsaba eddigi legnagyobb beruházása a végéhez ért: 35 milliárd forintot fordítottak a vasút korszerűsítésre. Az állomásátépítések terén a békéscsabai holtversenyben van a székesfehérvári állomás átépítésével. Tehát ha a magyarországi állomások átépítését nézzük, akkor a békéscsabai a legfontosabbak között van.

A Csabai Mérlegből megtudhatják, hogy idén a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa Kitüntetést Tóth Ágnes, a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda vezető-helyettese, és Octavian Mircea, a Savio Szent Domokos Általános Iskola pedagógusa kapta. A városi pedagógusnapon köszöntötték Pribelszki Péternét, dr. Micheller Magdolnát és Zátonyi Sándort is, akik Budapesten állami kitüntetéseket vehettek át, illetve Baráth Tündét, Óváriné Jámbor Évát és Papné Süle Juditot, akik miniszteri elismerő oklevelet kaptak.

A kormány a Modern Városok Program keretében április végén kötött együttműködési megállapodást a várossal, és a Magyar Közlönyben június 7-én megjelent a kormányhatározat ennek részleteiről. Hogy melyek ezek, azt megtalálják a lapban.

Az Élővíz-csatornára egy évvel ezelőtt érkezett meg a rendezvényhajó. A Csabai Mérleg beszámol arról, hogy a tervek szerint a nyár második felében már vendégeket fogadhat a B38.

Megtudhatják a sárga újságból, hogy Békéscsabán misézett Böjte Csaba, aki arról is beszélt, hogy merjünk a szeretet útján járni: a megbocsátás, a kiengesztelődés az újrakezdés a gyógyír akár történelmi sebeinkre is.

Olvashatnak a lapban arról, hogy milyen volt a Jaminap, kik kapták a Szeretlek Békéscsaba díjat, illetve kik nyertek támogatást a Budapest Bank Békéscsabáért Programban. Írunk a könyvhétről, arról, hogyan köszöntötte a szlovákság a hatvanéves Lászik Mihályt, de arról is, hogy Farkas Gábor véletlenül lett fazekas. Kiderül a lapból, hogy mire jó a DIOO okosjáték, hogy hol jártak pályaorientációs foglalkozáson az óvodások, és hogy mi várható az idei streetballon.

A Csabai Mérleg legújabb számában lezárul a Szemelvények a békéscsabai zsidóság 1944-es történetéből című sorozat. A Mesélő múzeum rovatban egy aranyhalról találnak információkat, a Békéscsaba annoból pedig kiderül, milyen volt a város első teherautója, amit az 1920-as években vásároltak meg.

Nyomon követhetik a Csabai Mérlegben azt is, milyen programok lesznek a következő hetekben, hova érdemes menni, ha kikapcsolódásra vágyunk, milyen programot terveznek a közösségi házak, és mit láthatunk a 7.Tv műsorán.

A Csabai Mérleg 12. száma archívumunkban ide kattintva is megtekinthető.

Megosztás:

Címke: