Idén is lesz Critical Mass kerékpáros felvonulás Békéscsabán

2019. szeptember 22. 16:00 - 18:00
Helyszín: több helyszín, Szent István tér Békéscsaba

A Facebook esemény adatlapja szerint még 241 hely szabad a most vasárnap megrendezésre kerülő, és az országos programmal egy időben zajló idei Critical Mass kerékpáros felvonuláson - akinek tehát van kedve hozzá, még csatlakozhat a békéscsabai programhoz.

"A Critical Mass (a kezdőbetűkből rövidítve CM) annak az elterjedt, városi kerékpáros felvonulásnak a neve, amit minden hónap utolsó péntekén tartanak meg világszerte közel 300 városban. 1992-ben, San Franciscóban volt először ilyen felvonulás, azzal a céllal, hogy megmutassák, mennyire barátságtalanok a városok a kerékpárosoknak. Valójában a Critical Mass nem egy közvetlen akció, hanem inkább egy városi kerékpártúra, amely során egy kihirdetett találkozóhelyen összegyűlnek a kerékpárosok és együtt eltekernek a város egyik pontjából a másikba.

Magyarországon áprilisban, a Föld napján és szeptemberben az európai autómentes napon két nagyobb felvonulást is tartanak. A Critical Mass felvonulások során egy kihirdetett útvonalon (általában rendőri biztosítással) végigkerekeznek az összegyűltek. Gyakori, hogy kereszteződésekben vagy a célban megállva a résztvevők fejük fölé emelik kerékpárjaikat, ezzel felhívva a figyelmet ezen közlekedési forma létjogosultságára, illetve hátrányos helyzetére."

(Forrás: Wikipedia)

Az idei békéscsabai felvonulás programja:


16:00 órától a város 4 sarkából egyszerre indulnak el a bringások a szent István térre, útközben lehet hozzájuk csatlakozni.
1. Veres Péter tér
2. Mokry ltp buszforduló
3. dobozi úti körfogalom
4. Lencsési ltp buszforduló

17:00 órakor indul a CM a Szent István térről.

Útvonal:
Szent István tér - Baross utca - Szarvasi út - Kazinczy utca - Andrássy út - Korzó tér - Szent István tér.


Utána bringaemelés!

Facebook eseményoldal 

További programok »

FEL