A civil szervezetek és a jelzőrendszer összehangolása: együtt a gyerekekért

2019. november 7. 18:14 | Papp Ádám Sándor

A "Civil szervezetek és a jelzőrendszer összehangolása" címmel tartottak szakmai rendezvényt csütörtökön, Békéscsabán. A konferencia célja az volt, hogy azok a szervezetek, amelyek gyermekekkel foglalkoznak, összefogva és eredményesen tudjanak együttműködni.

A megye számos településéről érkeztek a meghívott civil szervezetek képviselői. A gyermekekkel foglalkozó szervek ismertették céljukat, működésüket, pályázataikat, de az általuk elképzelt fejlesztésekről is beszéltek.

– Az Egyensúly a szenvedélybetegek, pszichiátriai betegek ellátásával foglalkozik, nappali és közösségi ellátása is van. Jaminában kaptunk egy volt önkormányzati óvodát, azt újítottuk fel, azt laktuk be, és ott van a székhelyünk – fogalmazott Herczegné Számel Annamária, az Egyensúly AE Egyesület szakmai vezetője.

A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója elmondta, hogy a család és gyermekjóléti szolgálatuk működteti a jelzőrendszert. Varga Éva kiemelte: a jelzőrendszer tagjait törvény kötelezi arra, hogy jelentsék, amennyiben a gyermekek veszélyeztetettségét észlelik. Hozzátette, hogy a kötelezettség mellett szoros együttműködést szeretnének kiépíteni a tagokkal, hiszen céljaik közösek: a gyermekek megsegítése és a szülők támogatása.

– Ahhoz, hogy periférián lévő vagy veszélyeztetett környezetben élő gyermekeknek tudjunk biztosítani egy boldog jövőt,  hozzá tudjuk segíteni egy kiegyensúlyozott felnőttkorhoz, ahhoz, hogy egészséges lelkületű felnőtté váljanak, a társadalomnak is hasznos tagjai legyenek, ahhoz össze kell fognunk. A mai nap is erről szól, az összefogásról, az együttműködésről, mert együtt vagyunk hatékonyabbak – hangsúlyozta Varga Éva.

Az igazgató hozzátette: idén 3 alkalommal gyűltek össze a gyermekekkel foglalkozó szervek képviselői, s bízik abban, hogy jövőre hasonlóan, vagy még többször tudnak majd konzultálni a gyermekeket érintő témakörökről.

További programok »

FEL