Címvédéssel ért véget a 2019-es békéscsabai téli teremfoci bajnokság

2019. február 18. 17:04 | Gyemendi Réka

Vasárnap tartották a már nagy hagyományokkal rendelkező Téli Teremlabdarúgó Bajnokság utolsó versenynapját Békéscsabán az Evangélikus Sportcsarnokban. Békéscsaba önkormányzata idén 36. alkalommal rendezte meg az eseményt.

 

 

Január közepén huszonegy csapattal indult el az idei torna, az utolsó versenynapra négy gárdának maradt esélye a végső sikerre. Az utóbbi évek egyik legeredményesebb Békés megyei kispályás csapata, a Gyöngy Presszó ebben az évben is az aranyéremért érkezett.

– Baráti társaságon alapuló csapatuk régóta focizik együtt, a pályán kívül is összetartunk. Tavaly mi nyertük a téli kupát, így idén szerettük volna megvédeni a címüket. A bajnokság előtt több teremtornára is neveztünk – árulta el Tolnai Ferenc, a Gyöngy Presszó csapatkapitánya.

A címvédő egyik legnagyobb riválisa ebben az esztendőben is a tavalyi döntős Sziszi Szita együttese volt, amely az utóbbi hét évben hatszor veszítette el a finálét. Takács László csapatvezető elmondta: a tagok már 30 éve játszanak együtt, ezen a néven pedig 27 éve.

– Ennek a csapatnak mindig az a célja, hogy minden egyes bajnokságban részt vegyen a kispályán. Az eredményeket tekintve elmondhatom, hogy minden évben ott vagyunk a legjobb négy között. Most megismétlődik a tavalyi döntő is a Gyöngy Presszó csapatával, amely nagyon erős csapat. Bíztunk benne, hogy egyszer mellénk áll a szerencse, mert az elmúlt hét évben hatszor veszítettünk döntőt – fogalmazott a csapatvezető.

A tavalyi finálé párosítása megismétlődött ebben az évben és újra a Gyöngy Presszó diadalmaskodott, a Sziszi Szitának ismét az ezüstérem jutott.

 

A torna győztese a Téli Kupa trófeájával (Fotó: Tolnai Ferenc)

 

A torna 1983-ban rajtolt el Békéscsabán, amelynek célja most is az volt, hogy a városi bajnokságban szereplő csapatok a téli szünetben is játéklehetőséghez jussanak. Az elmúlt egy évtizedben egyre kevesebb csapat adta be a nevezését a megmérettetésre. A város vezetése éppen ezért tavaly változtatott a versenykiíráson és új helyszínen, a békéscsabai evangélikus sportcsarnokban szervezte meg a mérkőzéseket.

Filyó Tibor sportmunkatárs kiemelte: Békéscsabának hatalmas létszámú amatőr bajnoksága van, több mint 1600 játékos közel 80 csapatban focizik a városban.

A szervezők bíznak abban, hogy 2020-ban tovább növekszik a csapatok létszáma és még magasabb színvonalú mérkőzéseket hozhat a 36 éve elindított versenysorozat.

 

Gy.R., K.D.

További programok »

FEL