Budaörsön vizitál a Békéscsaba

2016. május 4. 08:37 | behir.hu

Négy nappal az MTK Budapest elleni összecsapás után ismételten bajnoki mérkőzésen lép pályára az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese, mely szerdán 18 órától a Budaörs otthonába látogat. 

A lila-fehér gárda legutóbb hazai környezetben szerepelt, és egy végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a rájátszásban még veretlen fővárosi kék-fehérektől. A lilák eddig egy alkalommal ünnepelhettek győzelmet a rájátszás során, és azt pont a mostani ellenfelükkel, azaz a Budaörssel szemben tehették. A két héttel ezelőtti békéscsabai összecsapáson a lilák sima, kilencgólos győzelmet arattak. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fővárosi alakulat eddig még egyetlen sikert sem könyvelhetett el a bajnokság utolsó szakaszában, így nem csoda, a budaörsiek nagyon szeretnék első rájátszásbeli pontjaikat akár már szerdán megszerezni. Viszont a lila-fehérek számára sem mindegy a mérkőzés kimenetele, hiszen a rájátszásban még szintén veretlen Mosonmagyaróvár és az Előre között nagy csata alakult ki a tízedik hely megszerzéséért. 

- Az lehet a győzelem kulcsa, hogy a védekezésünket olyan szinten tartsuk, mint az MTK ellen, és minél agresszívabbak legyünk hátul. Támadásban pedig bátrabb, koncentráltabb játékra lesz szükség, több jó egyéni teljesítmény kell, mint a legutóbbi találkozón. Amennyiben a csapat ki tudja hozni magából, amit tud, és a játékosok a hazai Budaörs elleni mérkőzéshez hasonlóan megkettőzött erővel játszva pótolni tudják a hiányzókat, akkor győzelemmel fogunk hazatérni – elemzett Szabó Károly megbízott edző.

A mérkőzésre utazó keretből a vállproblémákkal bajlódó Mihálffy Adrienn, a műtét után lábadozó Walfisch Mercédesz és a térdsérülést szenvedő Tóth Sára is hiányzik, de rajtuk kívül Szögi Tímea sem tud pályára lépni, így nélkülük kell a lila-fehér lányoknak megvívniuk az idegenbeli találkozót.

FEL