Kézilabda: Román Dorina Békéscsabára igazolt, öten szerződést hosszabbítottak

2023. június 7. 17:38 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE együttese 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött Román Dorinával, így a korábbi utánpótlás válogatott sportoló a következő két idényben a lila-fehérek játékosa lesz.

A 24 éves, irányítóként és átlövőként is bevethető sportoló eddigi pályafutása során az első osztályban pályára lépett a Debrecen, a Dunaújváros és az MTK csapataiban is, a most zárult bajnoki idényben a fővárosiak színeiben 23 találkozón 52 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

Az első érkező a kapus Pásztor Bettina volt még május végén. A debreceni nevelésű tehetséges hálóőr Kisvárdán játszott hosszabb ideig, a 2022/23-as szezonban a Praktiker-Vác csapatában szerepelt.

A csabai klub kedden arról is beszámolt hivatalos oldalán, hogy Horváth Gréta, Mayer Szabina, Termány Rita, Szabó Dóra és Borbély Márta is újabb egy évvel, 2024. június 30-ig meghosszabbította a szerződését.

Az idei szezon keretéből a korábban megkötött hosszú távú megállapodásoknak köszönhetően már élő megállapodással rendelkezett a következő idényre Giricz Laura, Gyimesi Kitti, Madera-Domokos Claudia Esther, Kukely Klára, Török Fanni és Bencsik Bojána, így ők jövőre is lila-fehér színekben játszanak majd.

 

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
2024. június 24. 18:37
FEL