Búcsúzunk Dobroczki Mihály Lászlótól

2020. január 16. 16:25 | behir

A 2020. január 11-én elhunyt dr. Dobroczki Mihály László nyugalmazott gyógyszerész lételemévé vált, hogy másokon segítsen.

Szinte minden megnyitón ott volt a múzeumban. Szinte minden kiadott könyvünket elolvasta. De azt a meghívót, amit ma adunk postára, már nem veheti a kezébe. 2020. január 11-én elhunyt dr. Dobroczki Mihály László - írja közleményében a Munkácsy Mihály Múzeum.

Dobroczki Mihály László nyugalmazott gyógyszerész lételemévé vált, hogy másokon segítsen. A Munkácsy Mihály Múzeum is a szerencsések közé tartozott. Ő volt ugyanis az, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a festőóriás nevét viselő múzeum 2007-ben megvásárolhatta Munkácsy Mihály addig ismeretlen alkotását, A kis Jeanne című festményt. Ő volt a legnagyobb összeggel a vásárlást támogató Békés megyei magánfelajánló.

 

(Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum)

(Fotó: Munkácsy Mihály Múzeum)

 

A békéscsabai önkormányzat előterjesztése nyomán 2011-ben az Emberi Erőforrások Minisztériuma az egyik legrangosabb állami elismeréssel, A kultúra pártfogója díj adományozásával ismerte el önzetlenségét. Dobroczki Mihály László a kultúra területén tett szolgálatáért járó kitüntetést a Munkácsy Mihály Múzeum Munkácsy Termében vehette át. Hol máshol, mint A kis Jeanne című alkotás előtt állva...

 

További programok »

Kultúra

Élet-Tér-Kép – Megnyílt Ritók Lajos békéscsabai kiállítása

Ritók Lajos nagyváradi születésű, Debrecenben, majd Budapesten élő képzőművész békéscsabai kiállítása a Munkácsy Mihály Múzeum és a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének együttműködése részeként jött létre. A művész komoly hangvételű portrékat mutat be a békési megyeszékhelyen.
19:50
FEL