BRSE: Hasznos erőfelmérő Szabadkán

Lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE együttese. A viharsarki együttes a Spartak Subotica otthonában 3:2-es vereséget szenvedett – számolt be a csabai klub a legnépszerűbb közösségi oldalon.

 

Spartak Subotica – Linamar-Békéscsabai Röplabda SE 3:2 (21, -25, 17, -14, 7)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Szabadka.

Békéscsaba: Kosekova, Glemboczki, Ludmán, Petőváry, Pekárik, Szedmák. Csere: Molcsányi (liberó), Petrenkó. Edzők: Leiszt Máté és Kormos Mihály

 

Vajdaságba utazott péntek este a Békéscsabai Röplabda SE csapata, ahol a szabadkai Spartak ellen megvívta első felkészülési mérkőzését. A felek között hagyományosan jó kapcsolat van, mely további erősítését ezen alkalommal is deklarálták a klubok vezetői.

A magyar bajnoki címvédő Bodnár Dorottya és Milica Bezarevic nélkül lépett pályára, így mindössze feladó poszton volt cserelehetősége a Leiszt-Kormos edzőpárosnak.

A meccs elején még érződött az összeszokottság hiánya, akadozott a nyitásfogadás. Aztán fokozatosan lendült játékba a BRSE, melyből élvezetes meccs kerekedett. Barbora Kosekova remekül irányított, Molcsányi Rita mezőnyben hozott extrát, míg Pekárik Eszter blokkteljesítménye elbizonytalanította a hazai ütőket.

Hullámzott a játék, egy-egy szett között nagy volt a differencia. Az újjá formálódó BRSE a negyedik szettben nyújtotta a legjobb teljesítményt, ekkor Petőváry Panni futószalagon gyártotta a pontokat, igazolván, hogy bátran lehet számítani rá.

Összességében elmondható, hogy nagyot küzdött a fiatal csabai gárda, az ilyenkor még természetesnek mondható hibák kijavítására van idő és lehetőség. A vereség ellenére a látottak biztatóak a jövőre nézve.

Megosztás:

Címke: , , ,