Ötszettes csabai vereség a szabadkai riválistól

2023. szeptember 22. 12:06 | behir.hu

A Swietelsky-Békéscsaba 3-2-re kikapott a szerb Spartak Subotica együttesétől a lugosi felkészülési torna első napján, csütörtökön.

SPARTAK SUBOTICA–SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA 3:2 (-21, -15, 18, 19, 7)
BRSE: Aydınoğulları 5, Strumilo 10, Budai 10, Stepanenko 19, Pintér 8, Bodnár 3. Csere: Molcsányi (liberó), Gergácz 5, Kotormán, Kump 5.

Csütörtök délután Lugoson kezdte meg szereplését a tradicionális nemzetközi felkészülési tornán a Swietelsky-Békéscsaba – számolt be a klub hivatalos oldala. Tóth Gábor csapata nem a legjobb előjelekkel várta a találkozót, hiszen Kertész Petra és Glemboczki Zóra sérülés miatt nem tarthatott a csapattal, míg Iveta Stanchulova és Dominika Strumilo szintén nem 100 %-os állapotban vállalták a túrát.

Szabadkai ponttal indult a találkozó, melyet követően felváltva gyűjtötték a pontokat a felek. A szett közepén váltott ritmust a csabai csapat, melyre reagálva magához rendelte övéit a Spartak mestere, a korábbi csabai sikeredző, Sasa Nedeljkovic. A hajrában zárkózott ugyan a szerb rivális, de Strumilo és Stepanenko hathatós közreműködésével a BRSE lezárta az etapot. (21:25)

A második szett két hatalmas Pintér Andrea-blokkal indult, majd a debütáló Budai Viktória is bekapcsolódott a pontgyártásba. 2:7-nél már a második időkérését is elhasználta az ellenfél stábja. A játék képe nem változott, határozott nyitásokkal és szorgos mezőnymunkával kerekedtünk a szerb gárda fölé. (15:25)

A harmadik felvonásban erőre kapott a Spartak, míg csabaiakat elringatta az első két szett meggyőző sikere. Nem késett sokat Tóth Gábor időkérése, melynek hatására együttese elkezdte a felzárkózást, de mikor lőtávolon belülre ért a Csaba, egy-egy hiba meghiúsította az áttörést, így szépített a Szabadka. (25:18)

A negyedik játékrész nagy küzdelmet hozott, a szerbek érthetően fellelkesedtek, a BRSE pedig szerette volna lezárni a mérkőzést. A Csaba nem találta az első két szettben mutatott formáját, akadozott a gépezet, mindezt remekül kihasználva egalizált a Spartak. (25:19)

A mindent elődöntő játékrészben is a Szabadka dominált, Pintéréknek csupán felvillanásai voltak. A szerbek mindent egybevetve megérdemelten nyerték a nem túl magas színvonalú találkozót. (15:7)

– Amiért jöttünk, az teljesült, öt szettben teszteltük formálódó csapatunkat. Két fiatal játékos debütált, ami örömteli, de sokkal türelmesebbnek kell lennünk. A találkozó is mutatta, hogy rengeteg munka vár még ránk – értékelt Tóth Gábor, a csabaiak szakvezetője.

Folytatás pénteken, ahol a román élvonalba frissen feljutott, ám jelentősen megerősített Corona Brasov lesz Molcsányi Ritáék ellenfele.

 

További programok »

Sport

MEVZA-kupa: A bronzéremért játszanak vasárnap a csabaiak

A csabaiak fiatal csapattal vágtak neki a MEVZA-kupa maribori négyes döntőjének. Március 2-án az elődöntőben – akárcsak tavaly – a horvát Mladost Zagreb fogadta a viharsarkiakat. Ezúttal viszont nem oda-visszavágós párharcban lehetett kivívni a fináléba jutást, hanem egyetlen mérkőzésen.
18:15
FEL