Bringás reggeli – finom falatokkal ajándékoztak kerékpárosokat

2024. május 14. 14:25 | Bere Mátyás

Kedden reggel Békéscsabán reggelivel várták az arra tekerő bringásokat. Az elsuhanó tekerők, a munkába, iskolába, óvodába sietők nagy mosollyal és köszönöm felkiáltással rohantak tovább a dolgukra. Páran olyat fékeztek, mintha az életük múlna rajta. Opauszki Zoltán elmondta, hogy ezzel az akcióval is igyekeznek környezetbarát közlekedésre buzdítani az embereket.

A minden tavasszal és ősszel megtartott Bringás reggeli akcióban hosszú évek óta részt vesz a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. Tapasztalatok szerint a kezdeményezést nagyon szeretik a kerékpárosok, ezeken a napokon többen ülnek biciklire, aki pedig egyszer megtapasztalja, hogy mennyivel kellemesebb kerékpárral munkába menni, máskor is szívesebben ül biciklire. 

A Békéscsabai környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok, Opauszki Zoltán elmondta, hogy most is visszaigazolódott, hogy Békéscsaba egy igazi bringás város.

– Sajnos világtrend, hogy egyre több autó van az utakon, így a városok egyre nehezebben közlekedhetőek, de ennek ellenére lehet jó eredményeket elérni, amit itt is láthatunk, Békéscsabán. Azzal, hogy az elmúlt 15 esztendőben a város erőteljesen növelte és komfortosabbá tette kerékpárhálózatát, az elősegítette azt, hogy sokan kerékpározzanak a városban. – emelte ki a tanácsnok, majd hozzátette, hogy az önkormányzat tizenkét nyomvonalon tervez kerékpárút fejlesztést a következő években, közel két-milliárd forint ráfordítással.

 

Galéria

 

Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezető-helyettese Vass Csaba elmondta, hogy az esemény a Városfejlesztési Kft. és az önkormányzat Life Integrált projektjének keretein belül valósult meg, aminek célja a levegőminőség javítása.

– A Bringás Reggeli az egy országos rendezvény, melyet évente kétszer szoktak megrendezni. Nagyon-nagy köszönet jár a Magyar Kerékpáros Klubnak, akik korábbi alkalmakhoz hasonlóan most is hozzájárultak ehhez a rendezvényhez egy-egy ajándékkal a csomagokban – fűzte hozzá az ügyvezető-helyettes.

Az egyik éppen arra járó kerékpáros elmondta, hogy ő nem most megy, hanem most jön a munkájából, és mindig jó meglepetés beleszaladni egy hasonló eseménybe.

– Szerintem biciklivel a legjobb járni dolgozni, tehát aki teheti, az induljon meg vele. Bringával mindenhova el lehet jutni, a legkönnyebb vele parkolni. Otthagyod mész tovább és nem mellesleg nagyon egészséges, nagyon jó mozgási lehetőség. – emelte ki a bringás.

 

További programok »

FEL