Bozsó János alakját is megidézték a festőművész kiállításának finisszázsán

2023. szeptember 2. 06:13 | Vincze Attila

Különleges eseménnyel, Erdélyi Tímea színművész és az Élővíz zenekar közös produkciójával búcsúzott a gyulai Kohán Képtárban Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész kiállítása csütörtökön, melyet a Bozsó 100 Emlékév alkalmából rendeztek. A tárlat szeptember 3-ig tekinthető meg a Kohán Képtárban.

A finisszázs részeként Erdélyi Tímea színművész és a gyulai Élővíz zenekar közös produkciója idézte meg az alkotót. Az egyszemélyes kamaradarabban Erdélyi Tímea a múzsa szemszögéből próza, vers és ének segítségével mutatta be Bozsó János életútját és művészetét. A vendégkiállítást biztosító, 1979-ben megnyílt Bozsó Gyűjteményben nemcsak több, Kecskemét városának ajándékozott alkotás, hanem a festőművész néprajzi és iparművészeti gyűjteménye is megtalálható.

– A kiállítás hozadéka volt, hogy többen eljöttek hozzánk, akik látták itt Gyulán a kiállítást, hogy szeretnék megtekinteni a Bozsó Gyűjteményt, ez különösen hízelgő volt számunkra, fenntartóknak – számolt be Lóránd Klára, a Bozsó Gyűjtemény igazgatója.

 

Erdélyi Tímea színművész idézte meg Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész alakját. Fotó: behir.hu

 

A Bozsó Gyűjtemény vendégkiállítása a nyári főszezonra érkezett a Kohán Képtárba. A június 15-én nyílt tárlat elsősorban Bozsó János festményeit mutatja be, azok mellett azonban a képzőművész gyűjteményi hagyatékából egy főúri ülőbútor és egy parasztbútor is érkezett Gyulára.

– Úgy látszik, hogy a Bozsó Gyűjtemény vonzó volt a turisták és a környéken élők számára, igencsak megnőtt a látogatószám és azt jelezték vissza az emberek, hogy ennek olyan közvetlen hangulata van ennek a tárlatnak és annyira szívhez szólóak a művészeti alkotások, hogy érdemes volt hozzánk ellátogatni – tájékoztatott Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Bozsó János Munkácsy-díjas festőművész tárlata szeptember 3-ig látható a Kohán Képtárban.

 

További programok »

FEL