Bogyó Babócától a birodalom bajnokáig – társasjátéknap a Csabagyöngyében

2016. április 23. 14:00 | Mikóczy Erika

 

Stratégiai, logikai és ügyességi társasjátékokat, szórakoztató és családi kártyajátékokat, de kooperatív csapatjátékokat is kipróbálhattak azok, akik szombaton ellátogattak a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termébe, az ötödik alkalommal megrendezett társasjáték napra.

Szombaton a Vár-Játék ingyenesen kipróbálható társasjátékai várták a családokat és a játszani szerető baráti társaságokat. A Panoráma terem asztalainál bárki belemerülhetett a stratégiai vagy ügyességi játékokba, de egyedül játszható, új logikai játékokat is ki lehetett próbálni az egészen kicsiktől a nyugdíjasokig mindenkinek. A szabályok elsajátításában önkéntesek segítettek, Berta Jimmy pedig arról gondoskodott, hogy azok arcára is mosolyt csaljon, akik éppen két játék között voltak.

Laurinyecz Bernadett óvodás kisfiával, Dáviddal érkezett, és több játékot is kipróbáltak. Dávidnak például a Bogyó Babócás tetszett, de volt, aki a birodalom bajnokaiba merült bele, vagy éppen kártyázott.  

Mint azt Kneifel Edit, a Vár-Játék üzletvezetője elmondta, a társasjáték napon szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a legkisebbeket sem kell kihagyni ebből az élményből, vannak akár már hároméves kortól játszható társasok is. Megjegyezte még, hogy a közös élmény, az egymásra figyelés a legfontosabb, amit társasozás közben együtt élnek át a családok, baráti társaságok. Kneifel Edit hozzátette: a Vár-Játéktól akár kölcsönözhetők is a játékok, szakértő kollégáik pedig szívesen segítenek abban, hogy melyik játék mit fejleszt, kiknek ajánlják, és hogyan kell játszani vele.

A társasjátéknap a Csabagyöngyében szombaton este nyolc óráig tart – persze otthon még bármeddig folytatható.

FEL