Biztonságos közlekedés gyermeki szemüvegen keresztül

2017. március 4. 12:35 | behir.hu

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az országos kiírás alapján 24. alkalommal hirdette meg a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” című rajzpályázatot. A felhívásra ebben az évben is több mint ötszáz alkotás érkezett.

A kockás fülű nyúl, a Micimackó, de még Batman is megjelent a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tornatermében kihelyezett alkotásokon. Az idei kiírásban amellett, hogy a biztonságos közlekedés került a középpontba, a mesék világát is segítségül hívhatták a gyerekek. 

- A fő téma az volt, hogy milyen veszélyhelyzetek idézhetnek elő baleseteket. Új témakörként azt határoztuk meg, hogy egy-egy mesehős járművét lehetett lerajzolni – árulta el Kutyik Margit baleset-megelőzési előadó.

A városi zsűri Novák Attila rajztanár vezetésével indult el a több mint 500 rajz között, hogy megtalálja a legjobbakat. Az alkotásokat három kategóriában értékelte a bizottság, hiszen óvodások, valamint alsó és felső tagozatosok nevezhettek.

- Itt egy befogadó voltam, egy olyan ember, aki ugyanazon az utcán, ugyanabban a térben próbál közlekedni, mint ők. Azt próbáltam keresni, hogy elvisz-e az adott kép az utcára, a biciklis mellé, aki közlekedik. Átélem-e azt az élményt, hogy milyen egy gyereknek a felnőttek mobilizált társadalmában létezni-közlekedni - fogalmazott Novák Attila rajztanár, a zsűri elnöke.

A városi kiírás első három helyezettjét március 13-án a Békés Megyei Könyvtárban köszöntik, ahol kiállítás nyílik a képekből. A pályázathoz a Békéscsabai Médiacentrum is csatlakozott, hiszen három különdíjat ajánlott fel a gyerekeknek.
 

További programok »

Kék hírek

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL