A biztonságos közlekedést népszerűsítették Békéscsabán

2019. szeptember 24. 17:21 | Gyemendi Réka

Az Országos Baleset-megelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége szeptember 23-a és 28-a között immáron harmadik alkalommal rendezi meg a „Biztonság hete” elnevezésű országos programot. A rendezvény célja, a mindennapok biztonságának elősegítése, nem csak a közlekedési balesetek, hanem az élet más területein is.

Békés megyében kedden, Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban várták az érdeklődőket. A szakemberek a rendezvényen több állomáson, különböző megközelítésben foglalkoznak a biztonság kérdésével.

A gyerekek vetélkedőkön, interaktív játékokban vehettek részt, valamint közelebbről is megismerkedhettek a rendőrségi járművekkel. Az érdeklődők a Magyar Vöröskereszt szakembereitől megtanulhatták az újraélesztést és az elsősegélynyújtást, valamint kerékpáros és gokart ügyességi pályákon is végigmehettek. A rendőrség munkatársaival átismételhették a rendőri karjelzéseket, illetve a kerékpár kötelező felszereléseit. A bátrabbak megfelelő felszereléssel egy füstsátorba is bemehettek, ahol megtapasztalhatták, hogy milyenek a látási viszonyok egy füsttel teli helységben.

– A biztonság egy nagyon fontos érték. Ha bárkit arról kérdezünk, hogy mi a legfontosabb az életében vagy a családja számára, akkor valószínűleg az egészséget és a biztonságot említi majd. Ez egy mindenkit foglalkoztató kérdés, így a rendőrség számára is lényeges, hogy minél többet megtegyünk a biztonságért – fogalmazott a rendezvényen Dr. Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Galéria

FEL