Bíróság elé állt a besurranó tolvajnő

2017. március 22. 14:16 | Mikóczy Erika

 

A Békéscsabai Járási Ügyészség szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt kedden gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 37 éves békéscsabai nőt, aki vasárnap ebéd után surrant be egy békéscsabai házba, de az egyik lakó tetten érte.

A gyanúsított az őrizetbe vételét megelőzően állandó munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel vagy vagyonnal nem rendelkezett, lopások elkövetése révén törekedett rendszeres haszonszerzésre. 2017. március 19. napján 13 óra 15 perc körüli időben az ott lakó tudta és beleegyezése nélkül bement a Békéscsaba, Kisfaludy utca egyik családi házába és az egyik szobából jogtalan eltulajdonítási szándékkal magához vett egy pénztárcát az abban található 2.700,-Ft készpénzzel, személyazonosító és lakcímet igazoló, illetőleg adó- és társadalombiztosítási igazolványokkal, vezetői engedéllyel és egy bankkártyával együtt. Az egyik lakó lett figyelmes a gyanúsítottra, utána szaladt, az ingatlan udvarán megállította és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta. A rendőrség megérkezéséig a terhelt az általa elvett pénztárcát a benne lévő pénzzel és okiratokkal az épületben eldobta, ahol azokat a sértett megtalálta. A rendőrség a terheltet a helyszínen elfogta, majd még aznap őrizetbe vette.

A gyanúsított eddig kilenc alkalommal volt büntetve zömében vagyon ellen bűncselekmények elkövetése miatt, többszörös és különös visszaeső. Legutóbb a Békéscsabai Járásbíróság ezen bűncselekményt megelőzően 10 nappal szabott ki vele szemben jogerősen végrehajtandó börtönbüntetést.

A Békéscsabai Járásbíróság a kedd délutáni ülésén a terhelttel szemben 8 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosítás végett fellebbezett, így az nem jogerős.

Forrás: Békés Megyei Főügyészség

További programok »

FEL