Nem volt jó falat: Feljelentették a csabai vasútállomáson harapdáló férfit

2022. július 6. 08:14 | behir.hu

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 42 éves, büntetett előéletű magyarbánhegyesi férfi ellen, aki egy biztonsági őrt bántalmazott.

A férfi április 9-én este a békéscsabai vasútállomás épületében tartózkodott, de a vonatra várakozás során elaludt, ezért a járatokat lekéste. Az egyik vasúti fegyveres biztonsági őr az éjszakai órákban észrevette az alvó férfit, odalépett hozzá, hogy távozásra szólítsa fel – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében. Ébredése után a terhelt indulatossá vált, káromkodni kezdett és nem akart távozni az épületből, majd a nála lévő szatyrot a földre dobta, váratlanul a biztonsági őrhöz lépett és a mellkasánál kétszer is meglökte. Ezt követően a kijárat felé indult, de a sértett a rendőrök kiérkezéséig megpróbálta visszatartani, amelynek a terhelt ellenállt. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, és a terhelt meg is harapta a sértett mindkét kezét. A magyarbánhegyesi férfi az ellenállással csak a rendőrség kiérkezése és megbilincselése után hagyott fel. A terheltnek a sértett fegyveres biztonsági őri minőségét is jelző ruházata, valamint jelvénye alapján tisztában kellett lennie azzal, hogy a sértett közfeladatot ellátó személynek minősül.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

További programok »

FEL